1.103 nens i nenes participen de les activitats esportives, culturals i de lleure del PMSAP

503

Aquesta setmana 1.103 nens i nenes han iniciat les activitats esportives, culturals i de lleure Quin estiu t’espera! que promou el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAP) i diverses entitats del municipi amb un augment significatiu del nombre d’inscrits. En només tres anys, gairebé s’ha doblat el nombre d’inscrits: de 586 a 1.103 infants.

La coordinadora de l’Àrea de Serveis d’Atenció a les Persones, Núria Canal explica que “en els darrers tres anys, es referma aquesta proposta d’activitats a l’estiu que gairebé dobla el nombre d’infants: de 586 inscrits al 2013 als 1.103, aquest any. Les activitats organitzades directament des del Patronat passen de 437 a 755 infants en els darrers tres anys mentre que les activitats dirigides des de les entitats, de 149 a 348 infants”.

El Casal i l’Escola d’estiu, amb més demanda

La distribució de participants de les activitats organitzades pel PMSAP aquest any 2015 torna a situar la proposta de l’Escola d’Estiu en primer lloc de peticions amb la inscripció de 323 infants, seguit del Casal d’Estiu, amb 252 infants. La resta de propostes són Summer Dance, amb 50 inscrits; Aprèn i Gaudeix, amb 49 inscrits; cursets de natació intensius, 35 inscrits; Més Estiu, 26 inscrits i intensius d’anglès, 20 inscrits. A més, fins a 45 infants gaudiran d’activitats durant el mes d’agost.

Canal explica que “de les activitats que promovem des del PMSAP cal destacar que per primer cop hem obert un nou grup d’Escola d’Estiu a Els Convents, l’increment en la demanada de cursets intensius de natació i la col·laboració dels professors de l’Escola Municipal de Música amb l’organització de tallers i audicions musicals que enriquiran les activitats dels infants”.

Per segon any consecutiu el PMSAP garanteix plaça a les famílies amb la campanya ‘Cap infant sense plaça’. Aquest any ha concedit ajut econòmic a 94 infants perquè gaudeixn de les activitats. “En dos anys ha permès que dos-cents infants de Martorell puguin realitzar l’activitat”, apunta Canal.