400 estudiants coneixen l’oferta formativa i laboral a la Fira de l’Ensenyament ‘Cerca’m’

442

Els estudiants de 4t d’ESO dels centres educatius de Martorell, l’Escola d’Adults, del PTT-PFI i de la UEC Balmes, han assistit aquest matí la fira d’Ensenyament CERCA’M, una mostra d’informació i orientació acadèmica i laboral que promou la regidoria de Joventut del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAP). L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha assistit al Cerca’m acompanyat del primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués, i la regidora de l’Àrea de Serveis d’Atenció a les Persones, Núria Canal.

Fonollosa diu que “hi ha oferta formativa, laboral i molt variada, un catàleg de possibilitats que els nois i noies que acaben 4t d’ESO per encarar el seu futur acadèmic o professional”.

Una decisió determinant
Els estudiants han triat i remenat durant una bona estona entre la vintena d’estands que han participat al Cerca’m. Olga Tang, estudiant de 4t d’ESO de Martorell, ha assegurat que “m’he interessat per estudiar Belles Arts després de Batxillerat perquè m’agrada, però encara no ho tinc clar“.

Paula Torralba, estudiant, ha reconegut que “no tinc una idea gaire clara i he agafat informació. No és una decisió que hàgim de prendre ara”. I Marta Caramés, també estudiant de 4t d’ESO, apunta que “hem recopilat informació sobre els cursos d’idiomes per decidir que més m’agrada”.

Una vintena d’estands
La Fira de l’Ensenyament ha comptat amb una vintena d’estands: Ràdio Martorell, INS Joan Oró, INS Pompeu Fabra, INS Gabriela Mistral (Sant Vicenç dels Horts), PFI-PTT Martorell, Escoles Municipals de Martorell (idiomes, música, arts plàstiques i moda), Promoció Econòmica-Molí Empresa, Institució Escolar Balmes, Martorell Language School, EOI Martorell, Talk! Language School, Olga Difusió Martorell (Hair Street), Bioressonància Martorell, ICARTH Institució Cultural d’Arts i Humanitats, Universitat Abad Oliva-CEU, Punt d’Informació de l’Exercèrcit i Punt d’Orientació Personalitzada de la Diputació de Barcelona.

Ana Machado, de Talk! Language School, assegura que “som una escola nova d’idiomes on oferim cursos d’anglès i alemany amb la intenció que els alumnes aprenguin a través de l’expressió, en parlar i entendre. Ser al Cerca’m ens ofereix la possibilitat de donar-nos a conèixer en un públic molt interessant”.

Una activitat paral·lela
L’actor Marc Martínez ha participat al Cerca’m presentant el programa FlipArt, que acosta els artistes i tècnics de l’espectacle als instituts de secundària per tal d’incentivar la presència de les arts escèniques entre els joves. Martínez assegura que “no pretenem enganxar-los pel teatre sinó que algú proper procedent del món de la cultura pugui ser proper i poder interaccionar per remoure els seus mons”.

El vestíbul del Centre Cultural allotja, fins el 18 de març, l’exposició Ja saps què faràs? que assessora els alumnes a través de deu plafons informatius d’una manera comprensible.