86 candidatures es presenten al 9è Concurs Iniciatives Empresarials ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’

478
Concurs iniciatives empresarials Baix Nord
Concurs iniciatives empresarials Baix Nord

El proper dimecres, 18 d’abril, a les 13.30h se celebra l’acte de cloenda de la quarta edició del projecte ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ en el què es lliuraran els premis del 9è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord. L’acte tindrà lloc al Centre de Promoció Econòmica de Martorell i preveu l’assistència de més d’un centenar de persones, entre empreses candidates, joves estudiants, alcaldes i representants polítics dels municipis participants, jurat i personal tècnic.

Els vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat -Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires-, a través dels seus departaments de Promoció Econòmica, han impulsat un any més el 9è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord amb l’objectiu de reconèixer i premiar l’esforç emprenedor dels usuaris dels serveis d’atenció a emprenedors i difondre la cultura emprenedora entre els joves d’aquests ajuntaments, ha dit el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, LLuís Amat.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica

El concurs cerca augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials, incrementar el nombre d’usuaris dels serveis a les empreses per la publicitat que suposen aquests tipus d’accions aconseguint alhora una major implicació dels agents econòmics amb els serveis municipals.

Amb la dinamització supramunicipal d’aquests tipus d’accions es pretén també incrementar la creació de noves empreses contribuint a la seva consolidació i a enfortir el teixit econòmic del territori. Un altre dels objectius plantejats és també potenciar l’esperit emprenedor dels estudiants dels centres d’ensenyament secundari del Baix Llobregat Nord incentivant el talent creatiu i emprenedor, amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora a la nostra comarca.

Els premis

En aquesta 9à edició dels premis s’han proposat cinc categories diferents que detallem a continuación amb alguna petita variació respecte l’edició anterior:

Millor empresa en creació de llocs de treball: Premi de 3.000 €. Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors.

Millor empresa en el sector comerç: Premi de 3.000 €. Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors.

Millor empresa en el sector serveis: Premi de 3.000 €. Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors.

Millor iniciativa empresarial promoguda per aturats de llarga durada: Premi de 3.000 €. Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors.

Millor idea jove de negoci: Premi de 3.000 € (1.500 € per al centre d’ensenyament i 1.500€, per al guanyador o grup de guanyadors) i publicació de la millor idea jove de negoci al diari La Bústia (diari del Baix Llobregat Nord).

En cas de quedar desert algun dels premis previstos, el seu import es podrà destinar als altres premis establerts, de manera proporcional a cada categoria.

43 candidatures de Martorell

Entre els 8 municipis participants, enguany s’ha sumat Castellví de Rosanes, s’han presentat un total de 86 candidatures al concurs, de les quals 43 pertanyen a empreses i projectes de joves de Martorell. De les 86 candidatures totals presentades, 33 pertanyen a projectes candidats a la millor idea de negoci adreçats a alumnes d’instituts, i les 53 candidatures restants són projectes d’empreses.

La participació per municipis ha estat:

– Martorell: 29 candidatures d’empreses i 14 projectes de joves

– Esparreguera: 5 candidatures d’empreses i 8 projectes joves

– Sant Andreu de la Barca: 6 candidatures d’empreses i 5 projecte de joves

– Abrera: 7 candidatures d’empreses

– Collbató: 3 candidatures d’empreses

– Sant Esteve Sesrovires: 3 candidatures d’empreses

– Olesa de Montserrat: 6 projectes de joves

Programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’

El concurs s’emmarca en el programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’, iniciat en 2014, que permet oferir un seguit d’accions, cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l’esperit emprenedor a la comarca, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats dels empresaris amb sessions de mentoring, xerrades de finançament, fiscalitat i networking multisectorial.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica

El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat. Està liderat per l’Ajuntament de Martorell i és finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.