Any Cererols. Concert. Villancets i missa de Cererols

A l’església de Santa Maria.

Coral Ars Nova.

Coral A Tempo.

La Caravaggia.

Xavier pagès, direcció.

El villancet és una peça religiosa de caràcter popular i en llengua romanç que va tenir una gran acceptació a la península Ibèrica durant el renaixement i, principalment, el barroc. De Joan Cererols se’n conserven una trentena, tots ells en castellà. Aquest programa explora alguns dels villancets més emblemàtics del compositor i els vincula amb l’esplendor de la seva “Missa de Batalla”.
Preu: entrada 10 €

L’Any Cererols 

Joan Cererols i Fornells (Martorell, 9 de setembre de 1618- Montserrat, 29 d’agost de 1680).

Nascut a Martorell el 9 de setembre de 1618, Pere Joan Cererols i Fornells és el mestre més conegut de l’Escola de Montserrat i un dels compositors espanyols més importants dels segle XVII.

Escolà durant la infantesa, l’any 1636 va ingressar com a monjo al monestir de Montserrat. Després d’una etapa a Madrid, va ser mestre de música de l’escolania i mestre de capella de l’Abadia de Montserrat durant més de 30 anys.

Instrumentista de gran habilitat, tocava l’arpa, l’orgue i el clavecí, entre altres instruments, va ser un home d’una immensa cultura humanista, i això va quedar plasmat en les seves composicions musicals. Va escriure música tant en llatí com en castellà, principalment de caràcter litúrgic, tot marcant un abans i un després en l’estil compositiu de l’àmbit del monestir de Montserrat.

La reivindicació de la figura de Joan Cererols en el quart centenari del seu naixement posa de manifest la importància d’un músic excepcional que va portar la polifonia coral a les cotes més altes i que és encara avui el principal ambaixador de Martorell al món.

Programació de l’Any Cererols

dimecres, 26 desembre – 2018 | 21:00
21:00 — 22:30 (1h 30′)

Església de Santa Maria