Laboratori de dansa amb la cia. Sol Picó

Procés de creació i concepció d’un espectacle de dansa amb la ballarina i coreògrafa Sol Picó, a través del Canal Youtube de l’Ajuntament de Martorell. Hi prendran part representant de l’Aula de Teatre de Martorell, de l’Escola de Dansa d’El Progrés, de l’Espai Dansa de Martorell, de l’Espai Jove Punt Nord i del Gimnàstic Club de Martorell. La cloenda anirà a càrrec del regidor de Cultura, Andreu González.

Sol Picó és a Ca n’Oliveres ultimant el seu últim espectacle, i ens vol convidar a passar una bona estona, desvetllant-nos com ella realitza un procés de creació per a la concepció d’un espectacle.

Als sis anys, Sol Picó inicia la seva passió per la dansa a la seva estimada Alcoi. Obté el diploma en dansa clàssica i espanyola paral·lelament però aviat descobreix el món de la dansa contemporània en el qual aprofundeix i investiga entre Barcelona, París i Nova York, ciutats clau en el seu aprenentatge professional, però sobretot personal. A través de la investigació i la barreja de diferents gèneres i elements, com el clàssic i el flamenc, ha desenvolupat un flamenc amb puntes que, sense pretendre-ho, s’ha convertit en el seu segell personal i que alguns anomenen “un llenguatge propi”.

La seva inspiració ve donada a partir d’un punt de partida on tot és possible i la seva improvisació amb temes com: el gènere, la immigració, el fracàs, el poder o experiències humanes com la por, l’amor i el desamor . Picó es compromesa amb la igualtat i reflecteix l’univers femení en moltes de les seves obres, qüestiona els estereotips i es compromet en l’avenç en defensa de la dona.

Al llarg de la seva carrera ha creat més de 30 espectacles, on es combina el teatre de sala amb grans produccions de carrer en què inclou elements tan urbans com les excavadores, fàcils de trobar en qualsevol lloc i que li han permès recórrer el món. Amb el seu equip de professionals tècnics i de ballarins ha viatjat per més de 40 països que li han portat grans moments de felicitat artística i personal. La faceta creativa es nodreix també de la pedagògica: els tallers impartits en llocs com la Universitat Carlos III, l’Acadèmia Nacional de Dansa de Roma així com conservatoris superiors de Dansa li han ofert importants experiències com a docent.

Un degoteig de premis des de 2002, amb 10 premis MAX de les Arts escèniques, premis del públic i el premi Nacional de dansa de la Generalitat de Catalunya i del Ministeri de Cultura, Creu de Sant Jordi…, han significat un gran reconeixement al seu treball i la seva dedicació a aquesta professió. Ella sovint diu “Un luxe de vida.”

Enllaç: https://youtu.be/9D7AU03spho

Dilluns, 30 novembre – 2020 | 19:00
19:00 — 20:00 (1h)

Youtube Ajuntament