Premi BBVA de Teatre: ‘Solo creo en el fuego’

Solo creo en el fuego és una de les tres obres finalistes del Premi BBVA de Teatre. Un projecte sociocultural i artístic que  l’any 2001 va iniciar l’antiga Obra Social de Caixa Manlleu amb la intenció de recolzar la creació teatral dels grups amateurs i entitats catalanes que fan la seva activitat sense ànim de lucre. L’obra havia de representar-se a Martorell el passat 24 d’abril, però va haver d’ajornar-se per la crisi de la COVID-19.

La representació s’endinsa en la relació entre l’escriptora Anaïs Nin i Henry Miller a través de les cartes que es van intercanviar durant vint anys des que es coneixen al París del 1931 en un torrent de passió, bohèmia i literatura, fins a l’última missiva, datada als Estats Units el 1963.

És un joc de miralls en què els autors de l’obra adapten al teatre la correspondència i els escrits de Nin i Miller per fer-los col·lapsar amb les seves pròpies biografies. Un delirant viatge a cavall entre la literatura i el mestratge on es planteja la cerca de respostes. L’art com a forma de vida, els dilemes que planteja la vocació, la censura creativa o l’autobiografia i les seves conseqüències.

Compra d’entrades: entrades.martorell.cat

Dissabte, 19 setembre – 2020 | 21:30
21:30 — 22:30 (1h)

Pista d’El Progrés