A presó un home que es feia passar per metge durant la pandèmia

574
Hospital de Martorell

Un home ha ingressat a la presó per ordre del jutge acusat de fer-se passar per metge. El passat 8 d’abril va signar la defunció d’una víctima de la COVID-19 mentre exercia a l’Hospital de Martorell, segons ha avançat la Ser i ha confirmat a l’ACN el gerent del centre sanitari, Manel Álvarez. Segons ha indicat, l’augment de feina derivat de la pandèmia va obligar a contractar personal, i una de les persones que es va presentar va ser l’ara empresonat, que segons la seva informació té 30 anys, i no 21 com afirmen els Mossos. L’home va presentar tots els paper i va estar unes 20 hores treballant a l’hospital, fins que l’administració del centre va detectar que la documentació semblava irregular. En aquelles 20 hores li va tocar signar la defunció del pacient de COVID-19.

Álvarez ha explicat que les primeres hores va treballar al centre amb tutorització, per mostrar el funcionament de l’hospital i del sistema informàtic. L’endemà la directora de personal va revisar la documentació i “va veure alguna cosa que no li quadrava”. Va trucar el fals metge i “ell mateix ho va reconèixer”. El mateix dia els responsables de l’hospital van anar als Mossos a posar una denúncia per falsificació documental. Quan la policia el va anar a buscar estava treballant en un altre centre sanitari, un hospital privat de Barcelona. “Sempre comprovem en origen els títols”, ha explicat Álvarez, però “amb la tensió d’aquests dies van trigar unes hores més a fer-ho”.

El gerent de l’Hospital de Martorell també ha volgut subratllar que el fals metge “no va tenir actuació clínica” sobre el malalt que va morir per COVID-19, però que a aquella hora, la nit del 7 al 8 d’abril, “li va tocar signar la defunció”. Aquesta signatura, que és de caire oficial, va perdre en aquest cas la validesa, per la qual cosa va ser el forense el qui va confirmar posteriorment les causes de la mort.