ACAPS fa una crida a famílies del Baix Llobregat Nord per acollir infants sahrauís aquest estiu

863
Nens sahrauís arribats al Baix Llobregat Nord l'estiu de 2017
Nens sahrauís arribats al Baix Llobregat Nord l'estiu de 2017

La delegació olesana de la Federació d’Associacions Catalanes d’Amics del Poble Sahrauí (ACAPS) col·labora un any més en la campanya ‘Vacances en pau 2018. Aquest estiu acull somriures’, que porta, durant dos mesos, nenes i nens sahrauís per a que siguin acollits per famílies d’aquí. L’entitat gestiona al Baix Llobregat Nord la campanya i busca noves famílies acollidores d’infants de 10 a 12 anys. Els nens i nenes sahrauís estan arribant els darrers dies en número d’uns 450 al Principat.

Infants sahrauís que es troben als campaments de refugiats situats a la ciutat de Tindouf (Algèria) tenen, gràcies a aquesta iniciativa, la possibilitat de gaudir durant dos mesos d’unes vacances d’estiu a casa nostra. Una experiència enriquidora, que barreja dues cultures i genera intercanvi, i que recomana la presidenta d’ACAPS Olesa, Jacinta Folch: “als infants sahrauís els reporta molt de benestar i alegria”.

Molts dels infants que aquests dies arriben a Catalunya -una mitjana diària d’uns 60- ja tenen destinació en cases de famílies d’acollida, però en falten per cobrir. Explica Folch que “en altres èpoques, s’havien arribat a oferir 900 famílies, però arran de la crisi econòmica, la xifra va davallar”. En aquesta línia, durant uns anys, Martorell va tenir una delegació d’ACAPS i famílies acollidores, “tot i que en l’actualitat ja no és així”, segons explica Folch.

Quines famílies poden acollir infants aquests dos mesos?

La presidenta d’ACAPS comenta que “qualsevol tipus de família pot acollir nens i nenes sahrauís, no cal que sigui una família convencional, també ho pot fer una de monoparental o parelles sense fills”. L’únic requisit és “poder dedicar temps a l’infant i encarregar-se de la seva manutenció i temps durant els dos mesos”, i sobretot, “tenir una mentalitat ben oberta, sense prejudicis racistes”.

ACAPS posa a disposició de famílies que estiguin interessades en acollir un telèfon d’atenció (616 66 49 87) i un correu electrònic: jacintafolch@hotmail.com. Tota la informació al voltant de la campanya ‘Vacances en pau 2018’ és disponible al web www.saharacatalunya.org.

L’Ajuntament, sensibilitzat amb la realitat del poble sahrauí

El consistori col·labora a difondre aquesta campanya i anteriorment ja havia col·laborat econòmicament amb ACAPS, a l’hora de pal·liar els efectes de les pluges torrencials que van afectar els campaments de Tindouf l’any 2016 amb donacions d’emergència. Alhora, és soci membre de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí i participa amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Cartell de Vacances en pau 2018
Cartell de Vacances en pau 2018