Acord de Localret i l’Àmbit B30 per apropar la fibra òptica a polígons industrials

430

L’alcalde de Martorell i president del Consorci Localret Xavier Fonollosa i el president de l’Associació Àmbit B30 Josep Monràs han signat aquest dijous un conveni de col·laboració per a millorar el desenvolupament territorial a les comarques de l’entorn de Barcelona. L’objectiu del projecte és desenvolupar l’estratègia per a la implantació de xarxes de telecomunicacions d’alta capacitat basades en la fibra òptica als polígons industrials. L’acció es duria a terme a 23 municipis de les comarques del Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Baix Llobregat, units per la B30.

Monràs i Fonollosa han signat a la seu de Localret el conveni, que vol treballar per planificar i dotar de la millor connectivitat de telecomunicacions a una zona que aplega 195 polígons d’activitat econòmica, amb més de 6.500 hectàrees de sòl industrial, més de 30.000 empreses i on s’hi ubiquen 64 centres de recerca. Un territori que es desplega al llarg dels 50 quilòmetres de llargària de la B30 i que es considera al centre d’una de les regions europees amb més activitat.

L’Associació Àmbit B30 comptarà amb l’assessorament tècnic de Localret en l’estudi per a la provisió de banda ampla, que permeti definir una estratègia coordinada per a la potencial implantació de xarxes de telecomunicacions que dotin els polígons industrials de connectivitat d’alta prestació.

Dues institucions que vetllen pel desenvolupament territorial
Les dues institucions fan un pas més per desenvolupar millores en el territori. En aquest sentit, l’Associació Àmbit B30 agrupa 55 organitzacions de 23 municipis del Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Baix Llobregat per promoure el desenvolupament territorial, en el marc de la manufactura avançada, amb la col·laboració d’empreses, centres de recerca, universitats, ajuntaments, administracions i organitzacions empresarials i sindicals. Per la seva banda, el Consorci Localret aplega més de 800 ens locals, consells comarcals i les 4 diputacions catalanes amb l’objectiu d’impulsar i coordinar el desenvolupament de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació al conjunt dels ens locals catalans.