Acord dels grups polítics per trobar alternatives al tancament de línies de P3

324

L’Ajuntament va donar suport a la comunitat educativa de Martorell per evitar el tancament de línies escolars de P3 a Martorell i comarca amb l’aprovació unànime d’una moció en el ple de dilluns. El text final consensuat de la moció aposta per acordar l’anàlisi sobre la ràtio a les aules més adequada, especialment als grups de P3 independentment de la baixa de la natalitat.

L’alcalde Xavier Fonollosa i el primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués, van reunir-se abans del ple amb representants de la comunitat educativa de Martorell i van proposar d’avançar el tractament de la moció, proposada per Movem Martorell, PSC i Som Martorell, i la intervenció de les AMPES a l’inici de la sessió. L’alcalde ho va defensar en considerar que “és una problemàtica d’interès públic” i que de no fer-se així i en coincidir amb la sessió de debat dels pressupostos, “la moció es tractaria molt tard, fent esperar el centenar de persones assistents a la sessió”. Tots els grups polítics hi van estar d’acord.

Acord per a evitar tancament de línies
La moció es va aprovar per unanimitat després de consensuar un nou text, que demana al departament d’Ensenyament de la Generalitat que no tanqui prop d’una vintena de línies de P3 al Baix Llobregat -2 d’elles a Martorell- a causa del descens demogràfic, i que en el seu lloc “obri un espai de diàleg amb la comunitat educativa i els governs locals per a optar per una reducció de la ràtio d’alumnes per classe a 20, pel manteniment de les plantilles de treballadors i per un mateix tracte entre l’escola privada i la pública” com va defensar en la lectura de la moció la regidora de Movem Martorell, Laura Ruiz.

El primer tinent d’alcalde Adolf Bargués va destacar que “estem en desacord amb el tancament de línies. El model s’ha de revisar i des del govern farem el màxim per lluitar i defensar l’escola pública de qualitat”. Lluís Tomás (PSC) va dir que “a Gavà ja s’ha evitat de tancar línies i hi apostem, perquè l’escola és cohesió social i igualtat d’oportunitats”. La regidora de Som Martorell Raquel Pérez va afegir que “a Badalona també s’ha evitat el tancament de línies. El consistori ha de fer el que pugui per evitar-ho”. I Francesc Arpal (PP) va criticar que “Ensenyament hagi volgut tancar aules abans d’hora preveient un descens de 6.000 alumnes abans que es facin les preinscripcions per al proper curs”.

Concentració prèvia de la comunitat educativa
La comunitat educativa havia mobilitzat des d’una hora abans de la sessió un centenar de persones a la plaça de la Vila, en una concentració impulsada per les AMPES de les escoles Vicente Aleixandre, José Echegaray, Els Convents i Lola Anglada. La presidenta de l’AMPA de l’escola Vicente Aleixandre, Sonia Hidalgo, va llegir el manifest que defensa “la qualitat de l’ensenyament dels nostres fills. Per això proposem la baixada de ràtios d’alumnes per tal que els mestres puguin donar una atenció més acurada i de qualitat a unes aules que ara són molt més multicolors que anys enrere i que necessiten més atenció”.