Activat en fase d’alerta el Pla de Protecció Civil Municipal pel risc d’inundacions

1287
INUNCAT
INUNCAT

L’Ajuntament de Martorell ha activat en fase d’alerta el Pla de Protecció Civil Municipal degut a l’avaluació duta a terme del risc d’inundacions existent. Aquesta activació s’aplica després que Protecció Civil de la Generalitat hagi posat en marxa l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) en base a la darrera actualització de les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que indiquen un increment de la probabilitat i intensitat de fortes pluges a partir del migdia a tot el litoral i prelitoral, així com per les afectacions que es poden produir.

El període de més afectació està previst a partir de la tarda i especialment a les comarques gironines i les Terres de l’Ebre. Aquestes pluges intenses poden produir incidències en zones urbanes per acumulacions d’aigua en carrers, baixos, passos soterranis i similars, i també crescudes sobtades de rius i rieres en alguns casos a les zones més afectades.

Les pluges de la passada nit i d’aquest matí ja han provocat diverses incidències, en la xarxa viària i en el transport públic. Protecció Civil de la Generalitat aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i que eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

Trobareu tots els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant fortes pluges a interior.gencat.cat/inundacions i davant tempestes a interior.gencat.cat/tempestes. En cas de conduir amb pluja, el Servei Català de Trànsit recomana: augmentar la distància de seguretat i reduir la velocitat. En cas de patir aiguaplaning: no s’ha de frenar ni accelerar, el millor remei és moderar la velocitat. Sense frens ABS, frenar amb suavitat i amb frens ABS, frenar amb decisió. Comprovar durant la marxa si els frens responen i al mateix temps eixuguem la humitat que puguin i tenir i recuperem la seva eficàcia. En cas de pluja torrencial: cal estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums. No travesseu zones inundades.

Podeu seguir l’evolució de l’episodi de pluges als comptes de twitter @emergenciescat i @meteocat