Adéu a les festes del Pont del Diable amb un concorregut sopar i el Concurs de Pesca Infantil

956
Sopar de germanor de les festes del Pont del Diable
Sopar de germanor de les festes del Pont del Diable

Més de 200 persones van assistir dissabte al vespre a l’acte central del segon cap de setmana de festes al barri del Pont del Diable, el sopar de germanor. Va ser just després d’una nova edició del Concurs d’Allioli, guanyat per Jaume Puig. El XXXV Concurs de Pesca Infantil de la Societat de Pescadors Esportius de Martorell d’aquest diumenge ha estat el darrer acte festiu.

La plaça de la Creu i el passeig del Quarter han sigut l’epicentre festiu dins del programa d’actes que ha confeccionat enguany l’Associació de Veïns del Pont del Diable. Prop de 200 comensals van seure a les dues grans i llargues taules per gaudir de la vetllada de dissabte. Cadascú es portava el sopar de casa, però el més important era el clima de germanor i de “passar una bona estona en companyia d’altres veïns i amics”, com destacava Àngel Antón, president de l’AVV del Pont del Diable.

Àngel Antón, president de l'Associació de Veïns

Jaume Puig guanya el Concurs d’Allioli

L’allioli va ser un dels ingredients imprescindibles del sopar, ja que abans de l’àpat es va organitzar el concurs per preparar aquesta salsa tradicional. Alls ben picats, als quals s’hi afegeixen els rovells d’ou i, a poc a poc, l’oli que hi ha de lligar. Hi va haver una dotzena de participants de totes les edats, i després de la deliveració del jurat, Jaume Puig va ser-ne el guanyador, seguit de Jordi Escribano i Mireia Pujol. Puig reconeixia que era el tercer cop que assolia el primer premi, i preguntat pel secret d’un bon allioli, destacava que “cal tenir paciència i fer-lo com ens han ensenyat les nostres àvies”.

Jaume Puig, guanyador del Concurs d'Allioli

Trenta-cinc anys de Concurs de Pesca Infantil

Aquest diumenge ha sigut el torn del Concurs de Pesca Infantil, que organitza la Societat de Pescadors Esportius de Martorell. Antón destacava que “fa una trentena d’anys que la Societat col·labora amb nosaltres i que inclou el concurs dins les festes del barri”.

Àngel Antón, president de l'Associació de Veïns

Han participat 25 infants d’edats entre els 7 i els 15 anys. L’Abril Vargas ha guanyat en la categoria de 0 a 6 anys; Biel Poo Fusalba en la de 7 a 10, i Roger García en la d’11 a 15. Àlex Raluy ha rebut un reconeixement per pescar la peça més grossa, i Biel Poo s’ha proclamat campió absolut de les tres categories per edats.

Han lliurat els premis i reconeixements als participants l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el president de la Societat de Pescadors Esportius, Pere Fusalba. Els han acompanyat la regidora d’Esports, Belén Leiva; el regidor de Gent Gran i Salut Albert Fernández i el regidor de Serveis Urbans, Via Pública, Mobilitat i Afers Interdepartamentals, Lluís Esteve.