ADIF adjudica per 64 milions la instal·lació del tercer carril en el trajecte Castellbisbal-Martorell

582
Adif
Adif

El consell d’administració d’ADIF ha adjudicat el contracte a la Unió Temporal d’Empreses (UTE), formada per Tecsa i Dragados, per instal·lar el tercer carril en el trajecte entre Castellbisbal i Martorell (Barcelona) per un import de 64,1 milions d’euros i un termini d’execució estimat de 18 mesos i mig.

L’actuació permetrà enllaçar en ample internacional els trams que ja s’han fet entre Castellbisbal i la frontera francesa en els quals actualment es troben en execució les diferents comunitats autònomes que formen part del corredor, ha informat l’entitat pública aquest divendres en un comunicat. S’inclou la realització de totes les obres de construcció i d’enginyeria civil per dur a terme les obres en el tram de via doble i aproximadament 11 quilòmetres de longitud entre les estacions de Castellbisbal i Martorell. També s’implantarà l’ample mixt en les vies d’apartat 4, 6, 8 i 10 de l’estació de Castellbisbal, així com els brancs d’unió entre aquesta estació i la línia Castellbisbal-Mollet, que ja disposa d’ample mixt.

El projecte contempla la renovació i implantació de l’ample mixt en el branc d’accés a la fàbrica Seat-Martorell, que inclou dues vies de l’estació, i la renovació parcial de la via a l’estació de Castellbisbal, que dona accés a les fàbriques de Celsa-Gonvarri-
Gonvauto. S’ampliarà la longitud de les vies d’apartat i es crearà una nova via d’estacionament a l’estació de Castellbisbal i es crearà un nou pas sota l’autopista AP-7, a més de la demolició i construcció de part dels passos inferiors en els punts quilomètrics 75/670 i 76/682.

D’altra banda, es recuperarà i renovarà l’antic túnel de Castellbisbal, actualment fora de servei, per incorporar-lo a l’explotació i per crear una tercera via de circulació que connectarà l’estació de Castellbisbal i el viaducte del Llobregat, situat a la rodalia de Martorell.