Adif instal·la un nou sistema de control de les operacions de pujada i baixada dels trens a l’estació de Martorell

395
Estació RENFE Martorell
Estació RENFE Martorell

Adif ha installat un nou sistema de control de les operacions de pujada i baixada dels trens a l’estació de Martorell. Aquesta millora incrementarà la seguretat dels usuaris i de l’explotació ferroviària. Les 15 càmeres i 10 grups de monitors de 19 polzades instal·lats donen cobertura a 6 vies. Els monitors estan dotats d’una tecnologia que permet la total visualització de les composicions, la longitud màxima és de 200 metres, fins i tot en condicions de màxima refracció solar (el que evita enlluernaments, reflexos, etc.).

Control d’actes vandàlics o intents de robatori
Aquest sistema és una evolució de l’existent anteriorment, la finalitat és que els maquinistes dels trens puguin comprovar, abans d’iniciar la marxa, que han finalitzat correctament les operacions de pujada i baixada de viatgers. Està dotat d’una sèrie de càmeres i de pantalles a les andanes, que incorporen les últimes tecnologies en monitors de led, dispositius de seguretat i control que permeten la detecció d’actes vandàlics o intents de robatori, i de sistemes de reduït consum i eficiència energètica.

Així mateix, disposa d’un sistema d’alimentació d’energia alternatiu per a casos de falta de subministrament, amb una durada superior a les 6 hores, i d’un sistema d’alarmes per a la detecció d’avaries o intents de manipulació.