Agents emprenedors de Martorell coneixen els ajuts del programa Garantia Juvenil

430

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner va acollir, ahir, una jornada informativa adreçada a empresaris, emprenedors i tècnics per conèixer a fons els ajuts que ofereix el programa Garantia Juvenil, que pretén reduir l’atur entre els joves. És una activitat promoguda des de l’Ajuntament de Martorell amb el suport del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

La Garantia Juvenil, finançada pel Fons Social Europeu i, a Catalunya, gestionada pel SOC, és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil. Garanteix oportunitats per als joves i ofereix ajuts per a les empreses basant-se en programes de formació, inserció en el mercat laboral, emprenedoria i autoocupació i orientació laboral.

Aquest programa s’adreça a joves, d’entre 16 i 29 anys, que volen emprendre pel seu compte i a les empreses interessades a contractar persones joves inscrites en el programa de Garantia Juvenil a través d’una línia d’ajuts. La jornada va ser a càrrec d’Àlex Llovet, cap de secció d’Iniciatives per a l’Ocupació del Servei d’Entitats d’Economia Social i Treball Autònom Serveis Territorials a Barcelona. Els assistents van poder aclarir dubtes sobre les incompatibilitats amb altres ajuts destinats a l’ocupació.

Actualment hi ha disponibles dues línies de subvencions per afavorir la incorporació al mercat de treball de joves inscrits al programa de Garantia Juvenil. Un ajut de 9.080,40€ anuals, que facilita la inserció laboral dels joves menors de 30 anys acollits en aquest programa; i un altre ajut de 9.080,40€ més per a societats laborals o persones treballadores autònomes que puguin contractar joves inscrits a la Garantia Juvenil entre sis i dotze mesos. Les sol·licituds de les dues línies es poden presentar fins el 31 d’octubre del 2016.