Agustín Durán traspassarà les pantalles per fer riure Martorell durant dues hores

521

El manxec Agustín Durán serà l’encarregat de posar el toc d’humor a la Festa Major 2019 amb l’espectacle Hola, borreguetes!, el que suposa el seu pas de les plataformes virtuals com Facebook i YouTube als escenaris, al cara a cara amb el públic. Dues hores de riures i bon ambient que precediran les actuacions de la segona nit de Festa Major.

Ràdio Martorell ha pogut saber una mica més sobre aquest espectacle de la mà del seu autor, el mateix Agustín Durán.

-Què podrem veure en aquest espectacle, Hola, borreguetes!?

És un espectacle d’un parell d’hores on un paio explicarà moltes tonteries i com ha arribat a convertir-se en aquesta ovella amb bigoti que soc i què m’han  passat, com m’ha marcat ña televisó dels 80 i dels 90, i tot això acompanyat de música, on canto jo i faig cantar els espectadors.

-El títol Hola, borreguetes! d’on sorgeix?

Aquesta frase és la que deia quan començava els vídeos que penjava a Facebook i a Youtube, i gràcies a aquest vídeos vaig començar a actuar, per això li vaig posar el nom a l’espectacle. Qui no sap d’on ve el nom s’espanta. El meu avi em deia així, però en el sentit afectiu, per a mi sempre ha sigut una paraula tendra, una expressió a la que li tinc afecte.

-El teu pas de Youtube als escenaris com està sent?

És molt més maco. Quan estàs a les xarxes socials saps que hi són pels “M’agrada” i perquè els números ho indiquen. Però no hi ha res més maco que tenir davant la gent, poder veure les seves cares, sentir els seus somriures, posar cara a aquells que estan a l’altra banda. Les xarxes socials són una molt bona eina per arribar a la gent, però el cara a cara és el més maco, que els hagis de fer riure perque no se’n cansin.

-Com et vas decidir al cara a cara, de superar les pantalles?

Sempre he sigut un pallasso vocacional, a la meva família se’ls anomena “Els cachondos”, així que sempre he portat a la sang el fer riure. Vaig començar amb concursos de monòlegs, em van anar bastant bé perquè els guanyava, però arran de les xarxes socials m’ho vaig prendre més seriosament. Si podré venir a Martorell, treballar a Televisió Espanyola i tot el que m’està passant és gràcies a la gent, que em remou i em fa de “mecenes” a les xarxes socials, m’estan ajudant a arribar a un públic més ampli.

-Tu ets manxec. L’humor manxec ha tingut el seu moment d’or, amb “Muchachada Nui” com precursors o referents. Què té l’humor manxec, què el defineix?

És un humor molt reconeixible, ha estat posat en primera fila des de fa força anys, amb artistes com Muchachada Nui, José Mota o Millán Salcedo. Això ha fet que quan el públic sent els humoristes i artistes manxecs, ens doni una oportunitat, gràcies al que han fet els nostres predecessors. Aquest humor sap riure de sí mateix, no és un humor ofensiu, es fa amb bona fe. La base del nostre humor som nosaltres mateixos, tot i que sembla que a la gent li agrada més riure dels altres que no pas de sí mateixa.