Ajuntament i Fundación Santa María signaran un conveni per millorar l’ocupabilitat de joves

339

El departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell signarà un conveni per a la creació de llocs de feina i emprenedoria amb la Fundación Santa María La Real del Patrimonio Histórico. La corporació municipal oferirà l’espai físic del Molí Fariner als tècnics d’aquesta fundació i els contactes amb les empreses locals. Es desplegarà un projecte de cinc mesos que pretén millorar l’ocupabilitat d’una trentena de joves.

La col·laboració amb aquesta fundació es canalitzarà a través de la Lanzadera de Empleo y Emprendimiento Solidario i del Programa de Empleabilidad Joven. “Els tècnics de la Fundación Santa María La Real, partint de zero, s’establiran al Molí Empresa per crear un grup d’una trentena de joves de fins a 35 anys, valoraran les seves capacitats i contactaran amb les empreses per estudiar les opcions de negoci”, explica el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat.

El conveni podria signar-se a principis del mes vinent i implicaria tant el sector públic com el privat. Amat confessa que “no vam dubtar de contactar amb ells tan bon punt els vam conèixer, ja que la nostra dedicació és reduir la taxa d’atur i millorar l’ocupabilitat”. El regidor valora molt positivament els precedents a Catalunya, amb el desplegament de dos programes a Lleida i Sant Boi de Llobregat, l’any passat, que van assolir un 80% d’ocupació.

Dinamització social, cultural i natural
La Fundación Santa María La Real del Patrimonio Histórico va néixer a Castella-Lleó el 2014 i està vinculada a l’empresa Telefónica. Treballa per la generació d’iniciatives basades en la posada en valor del patrimoni natural, social i cultural. Una trentena de tècnics treballen per difondre diversos projectes de dinamització amb el suport d’empreses col·laboradores.