Ajuntament i Patronat de la Cavalcada treballen plegats per dissenyar l’arribada dels Reis

1466
Cavalcada de Reis

Ajuntament de Martorell i Patronat de la Cavalcada de Reis han iniciat contactes per dissenyar les possibilitats de celebrar la popular activitat de la tarda del 5 de gener. Es treballa en un doble escenari, adaptat a les circumstàncies sanitàries del moment. La prioritat serà fer una cavalcada amb menys efectius però més llarga i que passi per tots els barris, mentre que l’alternativa menys optimista serà una rua telemàtica.

D’una manera o d’una altra, els Reis Mags d’Orient arribaran a Martorell, com cada any, el vespre del proper 5 de gener de 2021. Malgrat la pandèmia, Melcior, Gaspar i Baltasar tornaran a la nostra població per portar la felicitat a petits i grans, però adaptant la seva arribada a les circumstàncies sanitàries del moment i a les indicacions de les autoritats.

En aquesta línia es pronuncia l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa: “Estarem molt atents a l’evolució del virus, ja que encara queden tres mesos”. Avança que, sempre que sigui possible fer-la als carrers, serà una cavalcada més llarga: “Durarà unes tres hores, més de l’habitual, ja que passarà per tots els barris de Martorell”. Per això, afegeix, “es demanarà a les famílies que la mirin des del seu barri”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El president del Patronat, Xavier Vila, avança que “no hi haurà arribada dels Reis al pont del Diable ni a la rambla de Les Bòbiles”, i que la comitiva serà “de petit format”, composada per les carrosses oficials dels Reis -acompanyats de dos patges com a molt-, el Patge Viu Viu i la Fada Estel, i que passarà pel màxim possible de carrers i tots els barris”.

Xavier Vila, president del Patronat de la Cavalcada de Reis

Fonollosa exposa que “on sempre hi ha aglomeracions és a l’arribada del pont del Diable, a l’Ajuntament i al final, a la rambla de Les Bòbiles. A la resta, la gent es reparteix molt bé”. I anuncia que, a més, es preveu gravar-la i passar-la “per un canal d’streaming perquè la gent gran, que és col·lectiu de risc, pugui veure-la des d’un dispositiu electrònic”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

En el cas que la situació sanitària sigui molt desfavorable, la rua es farà exclusivament per via telemàtica. Vila diu que “intentarem fer una transmissió amb el canal adient, fent que els Reis parlin i interactuïn amb els nens. Estem estudiant la manera de fer-ho”.

Xavier Vila, president del Patronat de la Cavalcada de Reis

Tot i això, el president de l’entitat destaca que l’interès és “al cent per cent fer-la al carrer”. En les properes setmanes continuaran les reunions a dues bandes per seguir avançant en l’organització d’un dels esdeveniments més importants del període nadalenc a Martorell.