Alcoberro: “Si la cultura fos un arbre, Francesc Pujols seria una de les branques grans”

1757

La Fundació Francesc Pujols va acollir aquest dijous la presentació del llibre Realitat i veritat en Francesc Pujols, editat per la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona i coordinat per Josep-Maria Terricabras. El filòsof Ramon Alcoberro va explicar els continguts i la raó de ser de l’obra, que va sorgir arran del simposi d’estudiosos sobre Pujols feta a la Torre de les Hores el 2012. Alcoberro va reivindicar Pujols com una de les peces clau de la cultura i pensament del país.

Ramon Alcoberro, representant de la Càtedra Ferrater Mora, va ser l’encarregat de presentar el llibre a la Torre de les Hores al costat de Manel Jorba, patró de la Fundació. Alcoberro va destacar que “Pujols és un dels grans filòsofs de la tradició cultural catalana. Si la cultura fos un arbre, ell seria una de les seves grans branques. Un personatge extremadament divertit i creatiu, que fa pensar, i que va ser un líder cultural especialment als anys 20 i 30 del segle passat”.

Realitat i veritat en Francesc Pujols és fruit del Simposi celebrat a la Torre de les Hores el desembre del 2012, organitzat per la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani, que divulga el pensament català a través de l’estudi dels seus autors, i en col·laboració amb la Fundació Francesc Pujols. El llibre aplega les aportacions fetes en aquella trobada per part d’alguns dels principals especialistes en l’obra pujolsiana en les seves diverses facetes: Xavier Pla, Joan Cuscó, Jaume de Puig, Martí Peran, Xavier Serra, Anton M. Espadaler, Ramon Alcoberro i Josep M. Ruiz Simon, i amb pròleg de Josep Maria Terricabras.

Aquest és el vuitè volum de la col·lecció Noms de la Filosofia Catalana, amb què la Càtedra divulga uns treballs de recerca destinats a recuperar i reivindicar els pensadors catalans.