Àlex Castillo aconsegueix la millor nota de Selectivitat dels instituts martorellencs

3267
Àlex Castillo Camacho, alumne Col·legi La Mercè
Àlex Castillo Camacho, alumne Col·legi La Mercè

Àlex Castillo Camacho, estudiant de 2n de Batxillerat al Col·legi La Mercè, ha tret la nota més alta dels instituts martorellencs a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). Enguany, s’hi van presentar 126 alumnes de la nostra població. Amb un 13,58 sobre 14, el jove, veí de Sant Andreu de la Barca, podrà entrar sense problemes al grau que va triar com a primera opció: Enginyeria Biomèdica.

T’esperaves una nota tan alta?

Suposo que això no t’ho esperes, però és veritat que m’havia esforçat molt durant el Batxillerat, portava molt bones notes i volia arribar a treure una bona puntuació a la prova.

Com i quan vas saber els resultats?

El 25 de juny, un dia abans de la data oficial que ens havien dit, ja van penjar els resultats a Internet. Estava dinant amb els meus pares a casa i els vaig veure. La família, els professors i els companys em van felicitar.

Com va ser el procés per preparar els exàmens?

Crec que això comença molt abans. S’ha d’anar treballant durant tot el curs. Les últimes dues o tres setmanes vaig fer-me esquemes dels temes de totes les assignatures i em vaig organitzar per estudiar una estona cada tarda i poder cobrir tot el temari. Al matí repassàvem i fèiem exercicis amb els professors al centre.

Has fet molts sacrificis per aconseguir aquesta nota?

Sí, sobretot hi ha moltes coses que m’agradaria haver fet durant el curs i no he pogut perquè havia de dedicar més temps als estudis. Per exemple tocar la guitarra, fer més esport o veure més sèries…Conforme s’apropava Selectivitat, vaig anar deixant de fer més coses i dedicant-me més a estudiar.

La nota de Selectivitat culmina la teva etapa a La Mercè. Com ha estat la teva trajectòria a Batxillerat?

Crec que molt bona. Vaig començar una mica insegur a 1r de Batxillerat, però de seguida em vaig posar les piles perquè sabia que això era important i que la nota de Batxillerat comptava molt per entrar a la universitat. Des del primer moment em vaig posar “a tope” i he intentat no baixar el ritme fins ara. La veritat és que els notes han estat molt altes, més del que m’esperava. Vaig acabar el Batxillerat amb un 10.

Què estudiaràs a la universitat?

Estudiaré Enginyeria Biomèdica a la Universitat de Barcelona. La nota de tall és d’un 12,2. He anat sempre encaminat a l’àmbit de la salut i la Biologia, però mai havia tingut massa clar què volia fer, fins que vaig trobar aquesta carrera que combina les noves tecnologies aplicades a la biomedicina.

Com vas conèixer la carrera?

Els meus pares m’han influït al llarg d’aquest temps per triar alguns estudis relacionats amb la salut o el món del laboratori, però el grau el vaig començar a conèixer l’any passat anant a universitats, parlant amb experts a diferents excursions amb el col·legi i amb gent que està estudiant la carrera. Cada cop anava veient que era el que més m’atreia.

Quin consell li donaries als futurs alumnes que es presentin a Selectivitat?

Que no ho deixin tot per a l’últim moment. És molt típic, però si ho deixes tot per a les darreres setmanes no et dona temps, és impossible!. Que intentin organitzar-se molt bé el temps d’estudi.