Altes dosis de solidaritat a la festa de la Fundació Som Capaços

814
Festa Solidària Som Capaços
L'alcalde entrega el xec de 600€ de l'Ajuntament de Martorell

Tallers, cultura popular i esport s’han unit, aquest matí de diumenge, per celebrar la primera festa solidària de la Fundació Tutelar Som Capaços al Complex Esportiu de Torrent de Llops. L’entitat ha recaptat uns 2.000€ amb les aportacions directes de l’Ajuntament de Martorell, La Caixa i del Martorell Gimnàstic Club. En els propers dies es coneixerà la recaptació aconseguida amb la venda de les polseres i les aportacions individuals de la multitud de persones que hi ha assistit.

La presidenta de la Fundació Som Capaços, Rosa Cadenas, comentava que “encara no sabem del cert el que hem recaptat però hem rebut una donació de 600€ de l’ajuntament, el Gimnàstic Club ha donat els 400€ del premi que van guanyar per Carnaval, La Caixa ha aportat 600€ més i l’empresa Doga ha col·laborat en la confecció de les polseres solidàries. A manca de fer el recompte de donacions personals i d’altres ingressos, d’entrada podem dir que hem recollir uns 2.000€”.

Rosa Cadenes, presidenta de la Fundació Som Capaços

La festa solidària ha tingut un contingut infantil i molt dinàmic gràcies al suport de l’AMPA i l’Escola José Echegaray, el Martorell Atlètic Club, el Martorell Gimnàstic Club, els Gegants de Martorell i els  Castellers d’Esparreguera que han preparat tallers i exhibicions. L’objectiu era donar a conèixer la tasca de la fundació i com s’hi pot col·laborar a través del voluntariat.

L’alcalde Xavier Fonollosa s’ha mostrat encantat amb la festa i amb tota la gent que hi ha assistit i ha admès que Som Capaços és “una de les entitats més profitoses que s’han fet darrerament a Martorell per vetllar, des d’un punt de vista jurídic, pels interessos dels nois i noies amb discapacitat”. Fonollosa ha afegit que “això i la residència que estem a punt de començar a construir i que estarà finalitzada cap a finals d’any, resolt aquella part final d’aquests nois i noies que és, primer on van i segon, qui vetlla els seus interessos. Avui es tractava de recaptar fons i l’ajuntament ha fet una donació de 600€”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Vetllar per les persones incapacitades quan els progenitors ja no hi son

Les persones incapacitades legalment han passat per un procés judicial que ha determinat que les seves capacitats de decisió han d’estar supervisades parcial o totalment. És per això que Som Capaços posa a la seva disposició voluntaris i voluntàries que exerceixin la protecció legal que requereixen.

La presidenta de la fundació, Rosa Cadenas, explica que “l’entitat, per ara, només funciona amb voluntaris i tenim molta gent que vol col·laborar. Els voluntaris poden col·laborar en l’organització d’activitats com la d’avui, fer de voluntari ‘tu a tu’ per aportar valors de la teva vida a la seva vida. En aquest sentit, farem un curs de formació específica per controlar les emocions i com ha de ser la relació amb l’altra persona. Ara ja ho estem fent i l’experiència funciona, com demostra el fet que, qui ho ha provat torna a repetir”.

Rosa Cadenes, presidenta de la Fundació Som Capaços

Som Capaços ha sorgit a Martorell de la demanda de moltes famílies que necessiten regular la tutela dels seus fills i filles o altres familiars propers de cara al futur. Aquestes entitats permeten cobrir el buit en què es trobarien les persones declarades incapacitades judicialment en cas que no tinguessin familiars o parents propers.