Alumnes del Col·legi La Mercè s’entusiasmen amb l’art contemporani a La Caserna

595
Entusiasma't, exposició dels alumnes del Col·legi La Mercè
Entusiasma't, exposició dels alumnes del Col·legi La Mercè

Entusiasma’t. Planteja’t un repte! és el nom de l’exposició sobre art contemporani que llueix aquests dies al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna. Inclou 29 obres plàstiques que han fet alumnes del Col·legi La Mercè com a treball de síntesi, fruit d’una col·laboració entre Museus de Martorell i el centre d’ensenyament. La mostra lluirà a la primera planta de La Caserna fins el 10 de juny.

Entusiasma’t és el resultat final d’un objectiu del professorat de La Mercè per fomentar l’art contemporani a les aules, i que ha tingut com a trampolí l’exposició Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA, de Museus de Martorell. Després de 3 sessions formatives a càrrec dels professionals del MACBA, prop de 150 alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO han el·laborat, en una setmana, les seves creacions artístiques.

La responsable de l’exposició és la professora de visual i plàstica Sole Guevara: “el treball l’hem organitzat per grups i s’ha establert un gran vincle i cohesió”. El resultat final ha estat “molt espectacular. No només visualment, sinó també pel missatge que han transmès els alumnes i les fórmules no habituals d’explicar-ho als altres. La dificultat per ells no ha estat trobar idees, sinó escollir amb quina es quedaven”.

Sole Guevara, professora de visual i plàstica del Col·legi La Mercè

Les 29 creacions tracten de temes molt variats: “el micromasclisme, les guerres, les diferents cultures en la música, el bullying, el reciclatge i el medi ambient, els jocs o les noves tecnologies”, entre molts d’altres.

Sole Guevara, professora de visual i plàstica del Col·legi La Mercè

Divendres passat es va presentar l’exposició en públic. Davant prop d’un centenar de persones, el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni de l’Ajuntament de Martorell, Sergi Corral, va recalcar que “en aquest mandat hem tingut l’obsessió que aquest petit planeta que són els Museus de Martorell es relacioni amb persones i entitats. I que una d’aquestes relacions sigui amb la comunitat educativa, per crear una xarxa que es retroalimenti”. El regidor creu que “aquesta relació ha de continuar. La mantindrem segur, ha de ser quelcom viu” i va elogiar que “en tan sols una setmana els alumnes hagin sigut capaços de fer aquestes creacions”.

Sergi Corral, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni de l'Ajuntament de Martorell

La directora del Col·legi La Mercè, Montserrat Font, va agrair “a Museus de Martorell i al consistori la facilitat que ens han posat per dur a terme el projecte”. No en va, alumnes i professors van gaudir de tres jornades formatives que van impartir professionals del MACBA. Font va dir que “els alumnes s’ho han passat molt bé, han après i han demostrat que estan plens d’imaginació, de creativitat i de ganes de fer moltes coses”.

Montserrat Font, directora del Col·legi La Mercè

L’exposició serà a La Caserna fins aquest diumenge dia 10 de juny. De dimarts a divendres l’horari de visita serà de 18.00 a 20.00h, i el dissabte i diumenge, de 12.00 a 14.00h.