Alumnes del curs d’atenció sociosanitària comencen les pràctiques a les residències

939

Aquest mes, 11 alumnes han iniciat les pràctiques professionals no laborals de l’itinerari formatiu del curs Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions. Gràcies a la Residència Sant Joan de Déu, la Residència Anoia, l’Associació pro discapacitats Santa Oliva i la Residència Can Serra, els participants tenen l’oportunitat de posar en pràctica els coneixements.

A Martorell, la Residència Sant Joan de Déu de Martorell acull a 8 d’aquests alumnes mentre que la Residència Anoia acull a 1 alumne. Els dos alumnes restants realitzen les seves pràctiques, un a la Residència Can Serra a Sant Esteve Sesrovires i l’últim a l’Assosciació pro discapacitats Santa Oliva d’Olesa de Montserrat.

Aquest mòdul de pràctiques forma part de l’itinerari formatiu corresponent al Certificat de Professionalitat de nivell 2 Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions, de 450 hores totals, iniciat el passat mes de gener fins a finals de maig a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica.

L’objectiu d’aquest últim mòdul de pràctiques és preparar i donar suport a les intervencions d’atenció a les persones i al seu entorn en l’àmbit institucional indicades per l’equip interdisciplinari, desenvolupant intervencions d’atenció física, d’atenció sociosanitària i d’atenció psicosocial dirigides a persones dependents en l’àmbit institucional.

El Certificat de Professionalitat Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions, acredita als alumnes per treballar en institucions d’atenció a persones amb dependència: residències i casals d’avis, centres de dia, centres de salut mental, etc…De gener a maig, els alumnes han realitzat els 7 mòduls formatius amb un total de 370 hores i aquest mes han iniciat les 80 hores corresponents al mòdul de pràctiques professionals no laborals.

En l’edició anterior, els alumnes participants van aconseguir feina gràcies a aquesta formació. Des del Centre de Promoció Econòmica agraeixen la col·laboració del teixit empresarial, facilitant l’accés a les practiques d’aquests alumnes, per millorar les oportunitats d’ocupació dels col·lectius amb especials dificultats per a la inserció en el mercat de treball.