Alumnes del curs d’Atenció sociosanitària fan pràctiques a residències de Martorell

385

14 alumnes del curs d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions que s’imparteix al Molí Empresa han iniciat aquesta setmana el mòdul de pràctiques professionals no laborals de 80 hores inclòs en l’itinerari formatiu corresponent a aquest certificat de professionalitat.

Gràcies a la col·laboració de diferents residències de Martorell i rodalies, com són la Residència Sant Joan de Déu, la Residència Vitàlia i la Residència Can Serra, els participants en aquesta acció formativa tenen l’oportunitat de posar en pràctica tots els coneixements assolits durant el curs. La Residència Sant Joan de Déu de Martorell acull a 10 d’aquests alumnes mentre que la Residència Vitàlia de Sant Andreu de la Barca i la Residència Can Serra de Sant Esteve Sesrovires acullen a dos alumnes cadascuna.

Aquest mòdul de pràctiques forma part de l’itinerari formatiu corresponent al Certificat de Professionalitat nivell 2 Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions iniciat el passat mes de març a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica i amb una durada de 470 hores.

El Certificat de Professionalitat: Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions, acredita als alumnes per treballar en institucions d’atenció a persones amb dependència: residències i casals d’avis, centres de dia, centres de salut mental, etc… Durant els mesos de març a juny els alumnes han realitzat els 5 mòduls formatius corresponents al certificat amb un total de 390 hores i aquest mes de juliol han iniciat les 80 hores corresponents al mòdul de pràctiques professionals no laborals.

L’objectiu d’aquest últim mòdul de pràctiques és preparar i recolzar les intervencions d’atenció a les persones i al seu entorn en l’àmbit institucional indicades per l’equip interdisciplinari, desenvolupant intervencions d’atenció física, d’atenció sociosanitària i d’atenció psicosocial dirigides a persones dependents en l’àmbit institucional.

L’acció formativa està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) conjuntament amb el Fons Social Europeu en el marc de la convocatòria d’accions de formació d’oferta adreçades prioritàriament a treballadors/res desocupats/ades per a l’any 2014 (FOAP 2014), i promoguda pel departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell.

Més del 80% de l’alumnat es van inserir laboralment
En l’edició anterior d’aquest curs impartit també al Centre de Promoció Econòmica de Martorell, 14 dels 20 alumnes participants van completar tot l’itinerari formatiu i van realitzar les 80 hores del mòdul de pràctiques també en diferents institucions de Martorell i rodalies. Un cop finalitzades les seves pràctiques el 100% dels alumnes van aconseguir trobar feina gràcies a aquesta formació. El que es pretén des de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament és donar formació i oportunitats a la gent per aconseguir de nou la seva inserció en el mercat laboral a través d’una formació acurada orientada a feines més especialitzades que, per aquest motiu el Centre de Promoció Econòmica promou cursos específics per a nínxols de mercat específics.