Alumnes del Joan Oró omplen de color els aparadors de les botigues de la Vila

1441
Alumnes Activitats Comercials INS Joan Oró
Alumnes Activitats Comercials INS Joan Oró

Una cinquantena d’alumnes de 1r i 2n del Cicle de Formació de Grau Mig d’Activitats Comercials de l’Institut Joan Oró han fet pràctiques d’aparadorisme aquest dimarts a 17 botigues de la Vila. És el segon any que el centre educatiu duu a terme aquest projecte anomenat ‘L’Oró dona color a la Vila’, en col·laboració amb l’associació de botiguers del nucli antic. L’activitat s’emmarca en la Setmana del Comerç, que se celebra del 19 al 25 de març.

Elena Mauri, cap del Departament de Comerç del Joan Oró, ha explicat que “els estudiants han fet una presa de contacte prèvia amb els comerciants per tal de triar quins aparadors podien decorar i quins productes calia potenciar”. Després d’un intercanvi d’idees amb els botiguers de Fem Vila, “els alumnes han treballat les propostes a classe i aquest matí n’han fet el muntatge”.

Elena Mauri, cap Departament Comerç Institut Joan Oró

L’activitat permet als estudiants fer pràctiques en establiments comercials reals i veure el resultat del seu treball, i als botiguers lluir uns aparadors més vistosos i renovats. I és que, segons Mauri, “l’aparador té molt de pes en un establiment comercial perquè el producte que s’hi col·loca augmenta la seva venda entre un 30 i un 40%”. La professora també ha destacat “la variada oferta de comerços de la Vila”, la qual cosa ha permès a l’alumnat posar en pràctica diferents tècniques d’aparadorisme.

Elena Mauri, cap Departament Comerç Institut Joan Oró

Els comerciants de Fem Vila han acollit la proposta amb els braços oberts i l’any vinent pensen repetir l’experiència.