Alumnes del PFI-PTT munten una desfilada amb usuaris de la Residència Sant Joan de Déu

1823

El projecte ‘Ens posem guap@s’, que enforteix vincles afectius entre joves del Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) i la gent gran de les residències Sant Joan de Déu i Anoia, s’amplia amb noves accions. És el cas de la desfilada de moda que dimecres passat va celebrar-se a la Residència Sant Joan de Déu. Hi van participar usuàries, alumnes i professionals del món de l’estètica i la imatge.

La desfilada és una acció de servei comunitari real per crear lligams intergeneracionals entre joves i gent gran a través de les inquietuds per l’estètica. Una iniciativa engegada l’any passat i que té el suport de la Regidoria d’Ensenyament i de la Unitat de Gent Gran Activa de l’Ajuntament de Martorell.

“Fem una desfilada on les models no són les top model a les que estem acostumats, sinó senyores d’edat més avançada, per demostrar que la perruqueria, la imatge i la cura personal no tenen edat”. La professora del PFI-PTT, Dolors Caro, reconeix que se’ls va acudir la idea perquè “les residents estan molt més maques quan es maquillen, pugen l’autoestima a través de l’estètica i la bona imatge personal”.

Dolors Caro, professora PFI-PTT

Tant la preparació com la desfilada és una activitat “en la que tots hem gaudit, tant la gent gran com els joves i les professionals”, diu Caro, qui afegeix que, pels alumnes del PFI-PTT, “a més de desenvolupar valors socials solidaris, de treball en equip i de comunicació oral, esdevé també una bona pràctica de promoció de productes i serveis reals”.

Dolors Caro, professora PFI-PTT

La directora de la Residència Sant Joan de Déu, Montserrat Alegre, destacava que “estem molt contents de fer activitats i sobretot de veure com gaudeixen els avis. L’any passat, l’experiència es va basar en com maquillar-se, pintar-se i posar-se cremes. Però aquest any l’hem ampliat, i gràcies a l’ajuda de la botiga, de les perruqueres i maquilladores, fem una desfilada en la que els avis estan encantadíssims”.

Montserrat Alegre, directora Residència Sant Joan de Déu

L’acció va comptar amb la participació de la perruquera Ana Núñez, la maquilladora Ana Arrébola, l’esteticien Anira Sanjosé i la Teresa Marín de l’establiment Teresa Talles Grans. La botiguera Teresa Marín (Teresa Talles Grans) va manifestar que “en cap moment vaig dubtar a col·laborar en la desfilada quan m’ho van proposar. La meva filla treballa en una residència d’avis a Gelida. Sovint els vaig a ajudar i m’agrada molt fer-ho”, alhora que va destacar “la professionalitat de les maquilladores i perruqueres, i el tracte amable de les alumnes a les persones grans”.

Teresa Marín, botiguera Teresa Talles Grans

Després que les professionals pintessin les ungles, maquillessin, pentinessin i vestissin les models, aquestes van desfilar acompanyades dels alumnes per les instal·lacions de la residència, sota l’atenta mirada de la resta d’usuaris i dels seus familiars.