Alumnes del PFI-PTT participen d’una sessió de sensibilització a l’emprenedoria al Molí Empresa

336
Alumnes del PFI-PTT
Alumnes del PFI-PTT

Alumnes del curs ‘Fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques’ del Programa de Formació i Inserció – Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) van participar la setmana passada d’una sessió de sensibilització a l’emprenedoria realitzada a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa.

La cap de Promoció Econòmica, Carme Moles, i la tècnica d’Empresa i Suport a l’Emprenedoria, Ana Millán, van ser les encarregades d’impartir la sessió amb l’objectiu de sensibilitzar aquests joves a treballar amb idees per poder despertar el seu interès emprenedor, com a una altra possibilitat pel seu futur laboral.

En aquesta ocasió van comptar amb la col·laboració de l’emprenedor Marc Obiols de l’empresa Obisual Media, ubicada al despatx número 8 del Viver del Molí Empresa, qui va donar el seu testimoni sobre el seu recorregut professional, i va transmetre als joves la seva energia i motivació a l’hora d’emprendre, aplicable a tots els àmbits de la vida.

Els joves van gaudir d’un recorregut per l’edifici del Centre de Promoció Econòmica on van poder conèixer les instal·lacions i tots els serveis que s’ofereixen al centre.

La sessió de sensibilització a l’emprenedoria es va dividir en dues parts. La primera, després de fer una introducció sobre els serveis del Departament de Promoció Econòmica, va servir per explicar la importància de la creativitat, les idees i l’interès emprenedor. A la segona part, es va realitzar una dinàmica de grup de brainstorming amb la finalitat de treballar amb les idees per aconseguir opcions de projectes.

Alumnes del PFI-PTT

Programa PFI-PTT, per a majors de 16 anys sense el GESO

El PFI-PTT és un programa, organitzat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Martorell, per proporcionar formació professional a joves que han finalitzat l’ESO sense graduar. S’adreça a nois i noies, d’entre 16 i 21 anys, que no tenen el GESO (Graduat en Educació Secundària Obligatòria) i volen formar-se en una professió.

El programa formatiu ompta, a més, amb el curs ‘Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques’ i el curs ‘Auxiliar de vendes d’oficina i atenció al públic’. Els alumnes que, un cop cursat el PFI-PTT, vulguin continuar estudiant un cicle formatiu de Grau Mitjà o bé obtenir el graduat en ESO poden gaudir d’algunes excepcions en aquests estudis.

La finalitat d’aquests programes és proporcionar una formació bàsica i professional que faciliti la incorporació al món laboral o la continuïtat de l’itinerari formatiu, especialment en la formació professional específica de grau mitjà, un cop superada la prova d’accés.