Alumnes martorellencs coneixen l’oferta educativa al Saló de l’Ensenyament de Barcelona

331
Alumnes Joan Oró al Saló de l'Ensenyament
Alumnes Joan Oró al Saló de l'Ensenyament

Els dies 20 i 21 de març, alumnes de 4t d’ESO dels instituts Pompeu Fabra, Joan Oró, Maria Canela i Col·legi La Mercè, així com del Programa de Formació i Inserció – Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) i del Centre de Formació d’Adults, han visitat el Saló de l’Ensenyament al recinte firal de Montjuïc. Repartits en dos torns, els assistents han pogut conèixer de primera mà tota l’oferta d’estudis de batxillerat, universitaris, altres estudis superiors, complementaris, de formació professional i idiomes, així com de serveis a l’educació. L’entrada al Saló i el desplaçament en autocar ha estat finançat per la Regidoria d’Ensenyament.

El Saló de l’Ensenyament se celebra del 20 al 24 de març i és la gran cita anual de l’àmbit educatiu a Catalunya. La trobada agrupa diverses iniciatives adreçades a estudiants, famílies i professionals del món de l’ensenyament, amb l’objectiu d’oferir-los informació àmplia i actualitzada de l’oferta d’estudis.

Per tal de facilitar la visita al Saló, el Departament d’Educació posa a l’abast dels visitants una sèrie de recursos i dades d’interès que poden ajudar els alumnes a cercar la informació en funció de les seves necessitats acadèmiques i professionals. Aquests recursos també poden ser útils als tutors per dur a terme activitats d’orientació a l’aula, prèviament a la visita.

Programa ‘I-tria’

La sortida al Saló de l’Ensenyament forma part del programa ‘I-tria (Informa’t, assessora’t i tria)’, impulsat per la Regidoria d’Ensenyament, en coordinació amb els centres de secundària de Martorell i la col·laboració de la Diputació de Barcelona. El passat 6 de març el Centre Cultural va acollir una jornada d’orientació i informació, a la qual van assistir estudiants de 4t d’ESO, acompanyats dels seus professors.

A més, s’estan duent a terme una sèrie de xerrades informatives adreçades a les famílies. El 12 de març es va fer el taller ‘No sap que fer!’ per mostrar com acompanyar els fills i filles en aquest moment vital a l’hora d’escollir el seu itinerari educatiu.

La propera xerrada serà ‘Adolescents. Movem fitxa!’ que tindrà lloc aquest dilluns, 25 de març, a les 17.30h, al Complex Educatiu. L’objectiu és que les famílies prenguin consciència que els fills són protagonistes de la seva vida i que han d’aprendre dels seus propis errors.

Dimecres, 27 de març, a les 17.00h, al Complex Educatiu s’organitzarà la xerrada ‘(Re)Enganxa’t als estudis!’ per tal de sensibilitzar i motivar els participants perquè es matriculin en una formació que els proporcioni una titulació oficial. La sessió s’adreçarà a joves que estiguin realitzant una formació sense titulació oficial, joves estudiant el GES a centres de formació de persones adultes i joves que no estiguin estudiant.