‘Amanda T’, finalista del Premi BBVA de Teatre, puja a l’escenari d’El Foment

733
'Amanda T'
'Amanda T'

El proper divendres, 27 d’abril, el Teatre El Foment de Martorell acollirà la representació de l’espectacle Amanda T (21.30h), de la companyia Àlex Mañas i En Cursiva. Aquesta és una de les sis obres finalistes de la 18a edició del Premi BBVA de Teatre 2018, impulsat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA CX.

Escollida entre 80 propostes teatrals provinents de companyies d’arreu del país, Amanda T “és una història inspirada en els tràgics successos que va patir l’Amanda Todd, una jove canadenca que amb quinze anys va patir ciberbullying i es va suïcidar després d’anunciar els seus motius amb cartells a la xarxa”, ha explicat el director Àlex Mañas. Després d’aquest succés va haver-hi més casos similars en els quals també està basada aquesta obra.

“L’assetjament, però també el despit d’un amor romàntic però insubstancial, la traïció del seu entorn, la necessitat de reconeixement i la solitud són temes que alimenten aquesta ficció basada en fets reals”, ha dit. Potser la necessitat de visibilitat i fama del personatge amaga un objectiu més esperançador i humà que és el de merèixer ser estimat.

Entrevista Àlex Mañas, director de l'obra (Ràdio Martorell 91.2 FM)

Pel director del Premi de Teatre BBVA, Joan Roure, Amanda T ofereix “un text molt contemporani i interessant, amb actors de moda i de gran qualitat com són Greta Fernández i Xavi Sáez”. L’obra, ha dit, és una justa finalista dels premis, que pugen a l’escenari aquest mes d’abril.

Joan Roure, director Premi Teatre BBVA

Els caps de setmana anteriors s’han representat Barbes de balena, de la Companyia Els Pirates Teatre, al Teatre Principal de Valls (7 d’abril); Wohnwagen, del Col·lectiu VVAA, a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí (8 d’abril); Not a moment too soon, de la companyia Thorus Arts, a l’Auditori Teatre de Calldetenes (14 d’abril) i Alpenstock, de la companyia Obskené, al Teatre Ateneu de Tàrrega (20 d’abril). Finalment, la companyia Flhyhard Produccions portarà #Lifespoiler a l’Espai Rusiñol de Manlleu el 28 d’abril.

El 14 de maig, la Gala Final a L’Atlàntida de Vic

L’espectacle guanyador de la 18a edició del Premi BBVA de Teatre serà guardonat amb una gira valorada en 20.000 euros per diverses sales del territori, incloent-hi la participació al Festival Temporada Alta 2018. L’espectacle guanyador es donarà a conèixer en el marc de la Gala Final que tindrà lloc el 14 de maig a la Sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic.

Joan Roure, director Premi Teatre BBVA

En el marc de la pròpia gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), que participa també al certamen, concedirà una menció especial a la millor actriu i al millor actor dels espectacles finalistes. Així mateix, es tornarà a fer un reconeixement especial a una trajectòria professional i a una entitat catalana que dediqui els seus esforços al teatre social.

Un jurat format per professionals de les arts escèniques

El jurat d’aquesta 18a edició està format per cinc professionals del món del teatre: Marta Gil, directora d’escena; Laura Iglesias, com a representant del Festival Temporada Alta; Ramon Ferrer, programador de L’Atlàntida de Vic; Ferran Lahoz, actor i membre de l’AADPC i Joan Roura, l’actor i director del Premi BBVA de Teatre. El Premi BBVA de Teatre 2018 té com a objectiu donar suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional en qualsevol dels gèneres o estils.