Andreu González publica el llibre ‘Herois indepes’, un recull de frases atiadores del Procés

764

Herois indepes, els veritables impulsors del Procés és el nom del nou llibre de l’escriptor martorellenc Andreu González Castro. L’obra és un recull d’il·lustracions de Jordi Calvís i de frases i expressions catalanòfobes de 177 personatges i institucions, recollides i contextualitzades per González Castro. El llibre sortirà a la llum el mes de març, i es presentarà a Martorell el proper 15 d’abril.

González Castro va rebre el suggeriment de fer un llibre d’aquesta temàtica de l’editorial Cossetània fa prop d’un any, i ha treballat conjuntament amb l’il·lustrador Jordi Calvís. Explica que el resultat és “similar al d’un àlbum de cromos, ja que inclou 177 dibuixos de personatges i una fitxa amb les frases més contundents que han pronunciat, i també el seu context”. José Ignacio Wert, Rosa Díez, Pedro J. Ramírez o la Fundación Francisco Franco són alguns exemples de personatges i institucions que apareixen al llibre i que, per l’autor, “són els veritables impulsors del Procés. Atien el foc de l’independentisme a Catalunya a partir de les seves manifestacions”.

Presentació a Martorell el 15 d’abril
El llibre apareixerà a les llibreries a principis de març i tindrà una primera edició de 5.000 exemplars. A Martorell es presentarà el divendres 15 d’abril a la Biblioteca Martorell a les 19.00h, coincidint amb els actes de la Fira del Llibre de Sant Jordi. Aquesta presentació serà “una mica diferent, ja que es preveu que vingui també l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana i membre d’Òmnium Quim Torra, que també presentarà el seu nou llibre titulat Els últims 100 metres”.

González Castro ja havia col·laborat en quatre ocasions amb Cossetània Edicions, amb les obres d’assaig 100 motius per ser del Barça (i no ser del Madrid), 100 moments estel·lars del Barça (2011), 365 acudits per a culers (2013) i 365 acudits per a indepes (2015). També ha publicat 7 obres de poesia, un conte i 3 novel·les. Actualment és tècnic al Centre Per a la Normalització Lingüística de Martorell.