Anna Arias, estudiant de l’Institut Pompeu Fabra, millor nota de Selectivitat a Martorell

1226
Anna Arias
Anna Arias

Anna Arias, estudiant de 2n de Batxillerat Social a l’Institut Pompeu Fabra, ha estat la nota més alta de Selectivitat d’entre els 117 alumnes dels instituts martorellencs que es van presentar a la prova. La jove, que vol estudiar Magisteri, ha tret un 13,36 sobre una puntuació total de 14. L’any 2017, Arias va ser seleccionada pel programa de beques de la Fundació Amancio Ortega d’entre 9.300 estudiants de tot l’estat per estudiar als Estats Units. Aquell mateix any, va guanyar la 4a edició dels Jocs Florals Escolars de Catalunya, en la categoria G de segon cicle d’ESO.

Com vas viure l’experiència de fer la Selectivitat?

El primer dia va ser el pitjor perquè vaig posar-me molt nerviosa. El dia abans no podia dormir i ho vaig passar molt malament, però un cop vaig fer el primer examen ja vaig estar més tranquil·la i vaig sortir molt contenta de totes les proves.

Com et vas preparar els dies previs?

No vaig estudiar moltíssim perquè ja havia fet un gran esforç a 2n Batxillerat. El primer curs de Batxillerat el vaig estudiar als EUA, gràcies al programa de beques de la Fundació Amancio Ortega i, quan vaig tornar, tenia molta por perquè tothom em deia que 2n seria molt difícil. Vaig haver d’esforçar-me molt durant l’any, així que la meitat del temari de Selectivitat ja me’l sabia. Només em calia repassar dues o tres hores cada dia.

On et va tocar fer-la?

A la Facultat d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Quines matèries van ser més complicades?

Matemàtiques va ser la més complicada perquè no sabia com estudiar-la per l’examen. Pensava que no estaria preparada però, paradoxalment, ha estat la millor nota que he tret.

Com va ser l’experiència de fer 1r de Batxillerat als EUA?

Vaig tornar completament diferent. Va ser una experiència que em va ajudar a descobrir què volia fer realment. Mentre estava allà vaig tenir molt de contacte amb nens petits i això va fer que m’apuntés a la branca de Batxillerat Social per poder fer Magisteri.

Què suposa per tu ser la millor nota de Selectivitat a Martorell de la teva promoció?

Considero que és una recompensa per l’esforç que he posat durant tot el curs, que ha estat difícil, intens i ràpid. He estat hores i hores estudiant, i estic molt contenta del resultat.