Anna Bou i Ricard Desola, guanyadors de la 37a edició dels Premis Vila de Martorell

338

Anna Bou i Ricard Desola són els guanyadors de la 38a edició dels Premis Vila de Martorell. Bou ha estat la guanyadora del premi de poesia catalana amb l’obra L’última mohicana i Desola, el guanyador del premi de poesia castellana amb l’obra Currículum vitae. Tots dos són residents a Barcelona, rebran 2.000 euros per a la distinció i la publicació del llibre de poemes.

Premis d’autors locals per a adults
En la categoria d’adults, el premi a la millor obra de poesia, dotat amb 900 euros, ha estat per a Jacint Soler Mas, amb l’obra Marató. A més, el jurat ha decidit, per unanimitat, editar-ne l’obra premiada. La millor obra de prosa, dotat amb 900 euros, ha estat per a Jordi Benavente (en la foto), per La torre de les ungles negres.

El premi al millor conte ha quedat desert i el millor poema, dotat amb 300 euros, ha estat per Ivan Sánchez, per Melancolía o el reino de Dios. El millor article de divulgació o opinió i el millor treball d’investigació han quedat deserts. El premi al millor treball audiovisual sobre Martorell, dotat amb 400 euros, ha estat per Salomé Moliner Salichs i Àngels Parets Merino per Puc parlar?. D’altra banda, el millor blog escrit en català per a adults, dotat amb 350 euros, ha estat per Anna Gual Vendrell per No caic, em tiro. El premi al millor blog en català per menors d’edat ha quedat desert.

Premis d’autors locals de joves d’entre 15 i 17 anys
En la categoria de joves de 15 a 17 anys, el millor conte, valorat amb 250 euros, ha estat per a Gerard Garriga, per L’escala de dalt. El millor poema, amb una dotació de 250 euros, ha estat per a Paula Garcia Solís, per Tempus fugit. El millor treball d’investigació ha estat desert i el millor treball audiovisual, dotat amb 350 euros, ha estat per Daniel Garrido, per Cap d’any estrany.

Premis d’autors locals de joves fins a 14 anys
En la categoria de joves fins a 14 anys, el premi al millor conte, valorat amb 200 euros, ha estat per Alberto Lozano González, amb Un cas de consciència. El premi pel millor poema, valorat amb 200 euros, ha estat per Enric Guimerà Vea, per Instants imaginatius.

Acte de lliurament al Progrés
L’acte de lliurament de premis literaris als guanyadors de poesia catalana, castellana, locals i blog serà aquest divendres, 27 d’abril, a les 21.00 hores al Progrés. En l’acte actuaran la soprano martorellenca Carme Miró i el pianista Alessio Copola. L’acte té la col·laboració del Progrés i el Gremi de Llibreters de Martorell.