Anna Roig
Anna Roig

La professora de l’Escola Municipal de Música Anna Roig prepara la seva tornada als escenaris. Ho farà amb Àlex Cassanyes Big Band, amb qui ha creat La Tendresse. Hommage aux belles chansons, un espectacle que la cantant de Sant Sadurní d’Anoia defineix com un retorn als orígens. Suposa la fi d’un silenci de més de dos anys des de l’últim concert d’Anna Roig, mentre que el darrer disc amb L’ombre de ton chien el va publicar el 2014.

Roig va descobrir Àlex Cassanyes fa poc més de dos anys i va quedar marcada per la seva manera de fer música, amb molts matisos i sensibilitat. Quan va idear La Tendresse, de seguida va pensar en les seves composicions. La cantant diu que aquest treball és “un homenatge a la cançó francesa, que és la que més ha marcat la meva trajectòria, i alhora un homenatge a la tendresa, que volem escampar pel món”.

Anna Roig, cantant i professora Escola Municipal de Música

Jacques Brel, Claude Nougaro i Serge Gains-bourg són alguns dels artistes que marquen l’espectacle, amb un repertori triat íntegrament per Anna Roig i arranjat per Àlex Cassanyes, pensant en els 14 músics que formen la seva big band.

Per ara, només plantegen La Tendresse com un projecte per ser gaudit en directe, però reconeixen que no tanquen la porta a enregistrar-lo en forma de disc. L’espectacle s’estrenarà el proper 3 de febrer a l’Auditori de Vilafranca del Penedès, en una cita que ha exhaurit totes les entrades. Els propers mesos girarà per Vilanova i la Geltrú, Igualada, Banyoles, Olot i Pujalt (Anoia).