Anna Víctor Amat s’adjudica la primera edició del Dictat Català de Martorell

387

Anna Víctor Amat ha guanyat la primera edició del Dictat Català de Martorell, organitzat aquest dimecres per la Fundació Francesc Pujols i el Servei Local de Català. Ho ha aconseguit en el desempat i gràcies a un error menys que Laura Villalba Arasa, que ha acabat en segon lloc. El concurs ha posat a prova l’ortografia dels participants amb un text del filòsof de la Torre de Les Hores. El primer premi ha estat una tauleta iPad.

La regidora de Cultura i Joventut, Cristina Dalmau, ha estat l’encarregada de llegir el text del primer Dictat Català de Martorell, organitzat amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat, el Dictat Català de Martorell, la Fundació Francesc Pujols, el Servei Local de Català i l’Ajuntament de Martorell, amb la participació d’una vintena de martorellencs.

El dictat ha estat un text de Francesc Pujols de 183 paraules sobre els seus estius a Martorell. El text s’ha llegit sencer una vegada i, tot seguit, fragment per fragment. Per acabar, s’ha fet una segona lectura global perquè els participants poguessin comprovar que no s’havien deixat ni un mot.

La regidora ha anat marcant la puntuació per tal que els concursants només haguessin de fixar-se en les errades ortogràfiques. Un cop dictat el text, s’han dictat també 10 paraules significatives del món de Francesc Pujols: elegantíssim, liceista, melòman, pujolsià, entelèquia, pantòleg, sumptuositat, exacerbació, noctambulisme i ontobiològica.

Els dos millors dictats, els d’Anna Víctor Amat i Laura Villalba Arasa, han guanyat una tauleta iPad i entrades per al teatre, respectivament.