Antonia San Juan farà sàtira social amb ‘Mi Lucha’ aquest divendres a El Progrés

883

Divendres, a les 22.30h, Antonia San Juan pujarà a l’escenari d’El Progrés amb l’espectacle Mi Lucha, que reuneix textos de Félix Sabrosa, Pedro Almodóvar, Enrique Gallego o Arthur Koppit, així com de la mateixa actriu. L’amor, la malaltia, la solitud, l’enveja o la mort, situacions i sentiments que ens uneixen com a éssers humans, passaran pel tamís mordaç de la controvertida protagonista.

La llibertat d’expressió escènica és la marca d’Antonia San Juan, directora d’aquest xou unipersonal, que porta dos anys rodant amb èxit. És el tercer muntatge d’aquestes característiques que interpreta la canària, després de Otras mujeres i Las que faltaban. San Juan va titular aquest darrer espectacle com a Mi Lucha, “perquè el vaig concebre en un moment en què m’estava separant de qui havia estat la meva parella durant 16 anys, la meva mare havia mort, havia complert 54 anys i buscava el meu lloc, seguir creixent i formant-me”, ha explicat, tot i que a l’espectacle no parlarà de la seva vida personal.

Antonia San Juan, actriu

L’actriu farà un exercici de contorsionisme interpretatiu per posar-se en la pell de 15 personatges i oferir “moments dramàtics i còmics”, una “mirada realista a una societat que encara sosté xacres com la violència de gènere, el masclisme, l’homofòbia o la xenofòbia”.

Agrado, Estela Reynolds i la San Juan

L’any 1999 Antonia San Juan va aconseguir molta popularitat gràcies al seu paper d’Agrado a l’oscaritzada Todo sobre mi madre de Pedro Almodóvar, un dels seus “pilars interpretatius”. L’any 2009 es va incorporar a la sèrie La que se avecina representant Estela Reynolds, un personatge que l’ha “fagocitat i donat molta popularitat”.

Antonia San Juan, actriu

Posteriorment, va abandonar la sèrie i es va centrar en la producció teatral de Otras mujeres. El 2011 va protagonitzar Lo mejor de Antonia San Juan i el 2012 De cintura para abajo. A més, l’actriu és propietària de la productora Trece Producciones i també va adquirir el Teatro Arlequín de Madrid. De 2014 a 2015, va participar a la sèrie Gym Tony a Cuatro. A banda de girar amb Mi Lucha, actualment se la pot veure tots els divendres al Teatro Príncipe Gran Vía de Madrid amb una sessió golfa d’aquest espectacle.

Venda d’entrades

Mi Lucha d’Antonia San Juan  s’inclou dins el cicle Monoloaddictes de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell. El preu de l’entrada és de 15€ anticipada i 18€ a taquilla una hora abans de l’espectacle. Venda d’entrades anticipades: Llibreria Miró (c/Francesc Santacana, 12), Cafeteria Coco Martorell (c/ del Doctor Trueta, 1) i a www.ticketea.com