Anul·lada la 45a edició del Premi Vila de Martorell

998
Presentació dels llibres del Premi Vila
Presentació dels llibres del Premi Vila

L’Ajuntament de Martorell, a través d’un Decret d’Alcaldia, posa en coneixement l’anul·lació de la 45a edició del Premi Vila de Martorell. La mesura es prèn en previsió que l’estat d’alarma es prorrogui presumiblement 15 dies més enllà de l’11 d’abril. Les més de 400 obres presentades s’incorporaran automàticament a l’edició de l’any vinent, excepte en el cas que els seus autors manifestin el contrari.

El certamen queda cancel·lat i ja no es durà a terme ni la selecció d’originals ni la gala de lliurament, prevista pel 24 d’abril. El Decret argumenta que és aconsellable l’anul·lació atenent que “molt probablement l’estat d’alarma es prorrogarà durant 15 dies més i, a hores d’ara, no és possible saber quan finalitzarà l’actual situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19 i es restablirà a normalitat”.

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González, exposa que “no ens podíem permetre una edició i gala del Premi Vila normalitzada a causa de la situació sanitària actual. Per prudència, hem decidit no arriscar-nos”.

Andreu González, regidor de Cultura

La totalitat de les 412 obres presentades en l’edició d’enguany “podran concórrer l’any vinent sense necessitat de tornar-se a presentar”, afirma el regidor. Els autors i autores que no vulguin que l’obra es presenti l’any vinent, hauran de comunicar-ho enviant un correu electrònic a la direcció.

Andreu González, regidor de Cultura

El Premi Vila és un dels certàmens de poesia en català i castellà i amb projecció internacional, nacional i local més longeu, amb 44 edicions. També inclou habitualment categories de prosa i alguns dels seus gèneres -el conte o el microrelat, per exemple-. En aquesta edició, havia incorporat una categoria de traducció de clàssics al català.