Aprovada la modificació urbanística del terreny per construir el nou Palau de Justícia de Martorell

813
Visita consellera de Justícia a l'Ajuntament
Visita consellera de Justícia terrenys nous jutjats

El nou Palau de Justícia de Martorell cada cop és més a prop. L’Ajuntament ha aprovat, aquest dilluns al Ple Municipal, la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per poder construir l’equipament en uns terrenys al costat de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Martorell-Central. El tràmit permetrà al Departament de Justícia de la Generalitat iniciar les obres en tres anys i inaugurar l’edifici l’any 2024.

El regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Adolf Bargués, ha explicat que aquesta modificació “permetrà desencallar la construcció del nou edifici judicial, una necessitat que té la ciutadania i els funcionaris que estan al seu servei”. A partir d’ara, “el canvi es trametrà a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona per a la seva aprovació definitiva”.

Adolf Bargués, regidor de Planificació Urbanística

El Departament de Justícia invertirà vuit milions d’euros en la construcció dels jutjats. L’edifici tindrà 5.055 m2 i aglutinarà en un únic espai les set dependències judicials que actualment es troben esparses en sis edificis de Martorell. Les obres començaran el juliol de 2022 i es perllongaran uns 20 mesos.

Bargués ha remarcat que els terrenys es troben “en un lloc ben comunicat amb transport públic, amb accessibilitat per al transport privat, al què s’hi pot arribar a peu i amb zona esponjada al costat. És la zona més ben connectada a Martorell per a ubicar-los, donat el caràcter supramunicipal de l’equipament”.

Els jutjats de Martorell compten, actualment, amb una plantilla de 86 treballadors, que donen servei a nou municipis de les comarques del Baix Llobregat i l’Anoia, que sumen una població de 135.000 habitants.