Aprovat el programa per a empreses i emprenedors ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’

908
Fem Xarxa, Fem Empresa
Fem Xarxa, Fem Empresa

El programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ 2019-2020 arriba a la 6a edició amb més recursos econòmics i humans, destinats a les empreses i emprenedors del Baix Llobregat Nord.

Els recursos són per oferir assessories especialitzades en els àmbits econòmic, fiscal i financer, i per programes de Mentoring i acompanyaments a empreses que tinguin com a màxim tres anys de creació. Igualment, aquesta edició organitzarà un Networking empresarial entre tots els emprenedors i empreses participants del Programa, a més d’usuaris dels centres locals de serveis a les empreses (CLSE) dels vuit ajuntaments del conveni.

Accions ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ 2019-2020

Totes les accions són gratuïtes i es pot accedir a elles fins al 31 de març de 2020 contactant amb el Departament de Promoció Econòmica de l’ajuntament
corresponent. La informació de contacte la teniu aquí: http://cort.as/-Knn3

‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ va començar a l’any 2014 amb l’idea de donar resposta conjunta a les empreses i emprenedors dels vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat -Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires-. També participa en el Programa la Diputació de Barcelona i el Fons Social Europeu.

‘Assessorament econòmic financer per a emprenedors’: És un assessorament exclusiu per a emprenedors que normalment ja tenen una idea de negoci, un pla de comunicació i màrqueting i una estratègia comercial, però l’apartat econòmic financer no tant.

‘Consultoria financera fiscal a empreses’: És un assessorament per a empreses pimes, siguin autònoms o societats, que ja estan en marxa, tenen un mercat consolidat en creixement i aposten per la innovació i diversificació, però necessiten revisar o replantejar la seva part fiscal i financera per poder entrar en més inversions o expansions comercials.

‘Assessorament a empreses de 0 a 3 anys’: És un assessorament per a empreses
pimes, siguin autònoms o societats, que ja han iniciat activitats, però tenen moltes dubtes en diferents aspectes del pla d’empresa, com l’estratègia comercial i de màrqueting, l’ús de les TICs, etc. i necessiten un acompanyament personalitzat d’un expert.

‘Mentoring empresarial’: És un programa anual amb un mentor voluntari, expert en
l’àmbit demanat, qui amb la seva experiència i visió ajuda a les empreses, siguin autònoms o societats, a fer canvis o implementar una solució o ampliar l’oferta de productes.

‘Altres assessoraments’: Aquí podem parlar de moltes solucions per emprenedors i
empreses com són la consultoria laboral, l’adequació de les empreses al Règim General de Protecció de Dades (RGPD), la protecció de marques i propietat intel·lectual, etc.

‘Networking empresarial’: És el punt final del Programa 2019-2020 i punt de trobada de tots els participants amb la finalitat de facilitar sinergies, compartir experiències i reforçar les idees i activitats que desenvolupen.

’10è Concurs Iniciatives Empresarials Baix Llobregat Nord’: És la iniciativa estrella del
programa destinada a premiar i reconèixer l’esforç emprenedor i l’activitat empresarial al territori Baix Llobregat Nord. Aquest any s’incorpora el premi a la millor parada de mercat, ja que és un comerç significatiu que requereix un reconeixement independent del comerç tradicional.

L’esperit emprenedor dels estudiants de quart de l’ESO, batxillerat i cicles formatius també tenen el seu premi. Les Inscripcions són fins al 4 d’octubre, i el lliurament de premis el 21 de novembre al Centre
de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell.

Categories i premis

-MILLOR EMPRESA EN CREACIÓ DE LLOCS DE TREBALL: Premi de 3.000 €, 2.000 € al guanyador i 500 € a cadascú dels dos finalistes. Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors.

-MILLOR EMPRESA EN EL SECTOR COMERÇ: Premi de 3.000 €, 2.000 € al guanyador i 500 € a cadascú dels 2 finalistes. Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors.

-MILLOR EMPRESA EN EL SECTOR SERVEIS: Premi de 3.000 €, 2.000 € al guanyador i 500 € a cadascú dels 2 finalistes. Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors.

-MILLOR INICIATIVA EMPRESARIAL PROMOGUDA PER ATURATS DE LLARGA
DURADA: Premi de 3.000 €, 2.000 € al guanyador i 500 € a cadascú dels 2 finalistes. Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors.

-MILLOR IDEA JOVE DE NEGOCI: Premi de 3.000 € (1.500 € per al centre d’ensenyament i 1.500 €, per al guanyador o grup de guanyadors) i publicació de les millors idea jove de negoci al diari La Bústia (diari del Baix Llobregat Nord).