Aquest dimarts comença la prohibició de fer foc en la franja de 500 metres de la zona forestal

333

Del 15 de març al 15 d’octubre, resta prohibit fer foc en terreny forestal,estigui o no poblat d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta. L’Ajuntament de Martorell ha revisat els hidrants estratègics per a l’extinció d’incendis i reparat les pistes forestals per facilitar l’accés als Bombers.

Durant aquest període, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del departament d’Agricultura de la Generalitat.

Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

Queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

L’Ajuntament de Martorell, seguint el Pla Municipal de Prevenció d’Incendis, ja ha revisat els hidrants estratègics perquè estiguin a punt per a l’extinció de possibles focs. També s’han reparat les pistes forestals a la serra de l’Ataix per facilitar l’accés als Bombers i agents de l’ADF.

De juny a setembre, dos agents forestals de la Diputació de Barcelona reforçaran la vigilància a Martorell, Abrera i Castellví de Rosanes. Del 23 de juny fins al 4 de setembre, es tancarà la zona de barbacoes del Parc Forestal de Can Cases, i durant el mes d’agost, restarà tancat al trànsit de vehicles rodats.

Aquest 2016, des de l’1 de gener, hi ha hagut a Catalunya 106 incendis forestals que han cremat poc més de 71 hectàrees forestals (dades provisionals).