Dimarts torna l’Espai Nadó a la Llar d’Infants Riu de Sons

652
Espai Nadó
Espai Nadó

La Llar d’Infants Riu de Sons posa en marxa, des d’aquest dimarts 15 d’octubre i fins al juny, un nou Espai Nadó. És un servei promogut per la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Martorell per a mares i pares de nadons, en el que comparteixen experiències sobre el naixement del seu fill o filla, amb el suport de dues conductores i de professionals del municipi que treballen en serveis vinculats a la primera infància.

L’Espai Nadó és gratuït i s’ofereix en dos grups, amb sessions d’una hora i mitja la setmana: el dels dimarts de 16.30 a 18.00h, i el de dijous, de 10.00 a 11.30h. Demà dimarts engega amb el primer grup, i s’han previst prop d’una trentena de sessions fins la primera setmana de juny, quan tingui lloc la festa de cloenda. Ho explica Susana Rius qui, junt amb Lídia Torras, condueix l’Espai Nadó.

Susana Rius, conductora de l'Espai Nadó

El servei ja té una quinzena de famílies inscrites i en pot assumir fins a 20, amb possibilitat d’incorporar-se en qualsevol moment a través d’una llista d’espera i de l’adaptabilitat dels temes que es tractaran a les sessions. Rius demana a les famílies “que es comprometin a venir i que, en cas contrari, ho notifiquin, perquè una altra família se’n pugui beneficiar”.

Susana Rius, conductora de l'Espai Nadó

El servei facilita un espai tranquil per compartir experiències i parlar de les inquietuds amb nadons de fins a un any. S’hi tractaran temes diversos: “Qüestions de pediatria; el plor; estratègies; límits que convé marcar; la son i el descans dels pares; les joguines adients; els nous hàbits; l’alimentació; els elements que afavoreixen el desenvolupament motor; recursos musicals; primers auxilis; estimular el llenguatge o els drets dels infants”, enumera Susana Rius.

Susana Rius, conductora de l'Espai Nadó

Per a informació i inscripcions, cal adreçar-se a l’Oficina d’Atenció del Complex Educatiu (carrer de Josep Tarradellas, 11, baixos) de dilluns a dijous, de 09.30 a 13.00h i de 16.30 a 19.15h i divendres de 09.30 a 13.00h. També es pot contactar per telèfon al número 937 752 538 o per correu electrònic a l’adreça ensenyament@martorell.cat.

Festa de comiat de l'Espai Nadó
Festa de comiat de l’Espai Nadó

Més d’una dècada en funcionament

L’Espai Nadó va néixer l’any 2006 i des d’aleshores s’ha anat adaptant a les necessitats de l’entorn. Els darrers canvis del curs passat, li van donar un nou impuls i el nombre de famílies beneficiades va augmentar considerablement. Durant el curs 2017/2018 es van oferir 12 sessions i hi van participar 9 famílies, i el 2018/2019 hi va haver 33 sessions i 26 usuaris. Ara, l’Espai Nadó ja compta amb una quinzena de famílies preparades per començar.

Des de la coordinació es considera que han estat claus en aquest creixement la gratuïtat i la possibilitat d’inscriure’s al llarg del curs i que cada família assisteixi al nombre de sessions segons la seva disponibilitat.