Aquest dimecres es presenten les novetats al jaciment de Santa Margarida

440

El Centre d’Estudis Martorellencs organitza aquest dimecres 29 de juliol a partir de les 19.00h la jornada de portes obertes al jaciment de Santa Margarida. La visita inclourà visites a les excavacions, a una exposició monogràfica i a un audiovisual. Alfred Mauri pronunciarà la xerrada Menjar i beure en època medieval, i s’oferirà un vi d’època als assistents.

La jornada de portes obertes té una periodicitat anual i se celebra per mostrar a tota la població els treballs que han fet els estudiants d’arqueologia a Santa Margarida. A més de fer una visita a les excavacions, els visitants podran descobrir una exposició monogràfica i assistir a la xerrada que pronunciarà el vicepresident del Centre d’Estudis Martorellencs, Alfred Mauri. Les activitats es duran a terme a l’aire lliure i, en cas de pluja, sota cobert.

La presidenta del Centre d’Estudis Martorellencs, Rosario Navarro, explica que “cada any oferim una xerrada monogràfica, en relació amb el jaciment i amb el context en el que es va viure aquí en època medieval. La d’enguany està basada en el menjar i beure de l’època medieval seguint fonts de l’època. Es parlarà de receptes, costums culinàries i els avenços que es van anar fent”.

La campanya d’excavacions a Santa Margarida l’organitza el Centre d’Estudis Martorellencs amb la col·laboració de Museus de Martorell i el suport de l’Ajuntament de Martorell i la Generalitat de Catalunya. Des del passat 13 de juliol, 30 estudiants de les universitats de Barcelona, l’Autònoma, la del País Basc, la de Màlaga i la de Castella-la-Manxa han estat realitzant diversos treballs al jaciment.