Aquest estiu és previst que finalitzin les obres d’urbanització del Parc de les Solanelles

447

Les obres d’urbanització del Parc de les Solanelles, de 5,5 hectàrees i situat darrere l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, es troben en la recta final i és previst que finalitzin aquest estiu. El parc connecta l’Hospital i el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i comptarà amb un aparcament públic i gratuït de 210 places durant tot l’any. L’alcalde Xavier Fonollosa ha visitat les obres i ha destacat que és una obra cabdal en la mobilitat per als vehicles i els vianants.

Aquest dilluns s’ha col·locat una passera entre l’aparcament i l’Hospital que forma part de l’estructura on anirà col·locat un ascensor per transportar les persones amb dificultat i mobilitat reduïda per salvar el desnivell del parc que enllaça amb el Centre de Promoció Econòmica i el camí d’accés al cementiri municipal. En un mes també és previst que s’hagi pintat la senyalització horitzontal i vertical de la zona.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha visitat les obres acompanyat pel coordinador general de l’Ajuntament, Rodrigo Alaminos. “Queden els darrers serrells d’una obra cabdal pel que fa a la mobilitat d’una zona d’equipaments que hi transcórre molta gent. El nostre objectiu sempre ha estat fer ponts i relligar espais de Martorell i aquesta obra, molt reinvidicada per als ciutadans, tindrà molt bona rebuda”, explica l’alcalde.

Aparcament públic i gratuït de 210 places

El parc comptarà amb amb un aparcament públic i gratuït per a 210 places darrere l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. En els últims dos anys, l’Ajuntament ha generat més de 300 noves places d’aparcament al barri de Buenos Aires on hi conflueixen diversos equipaments educatius, sanitaris i policials. Al parc de les Solanelles l’aparcament serà públic i gratuït tot el dia.

Fonollosa explica que “serem un dels pocs hospitals del país que tindran un aparcament públic i gratuït quan la gran majoria són de pagament. Perquè? A Martorell tenim una premissa que és que no volem incorporar places d’aparcament de pagament. És una esforç que fa l’Ajuntament per als ciutadans de Martorell”.

Les obres de reurbanització han inclòs la construcció d’un tram de camí de ronda de més de 350 metres lineals, com a mirador de la serra de les Torretes i l’espai fluvial de l’Anoia. Els accessos són tant per vianants, a través d’escales, com per a vehicles mitjançant rampes.