Aránzazu García i Enric Altaió guanyen la 5a Cursa de Resistència de Cargill

2564
Aránzazu García i Enric Altaió, guanyadors de la 5a Cursa de Resistència Cargill
Aránzazu García i Enric Altaió, guanyadors de la 5a Cursa de Resistència Cargill

Aránzazu García i Enric Altaió, en categoria femenina i masculina respectivament, s’han imposat aquest matí en la 5a edició de la Cursa de 6 hores de Resistència Cargill, solidària amb la Creu Roja del Baix Llobregat Nord. La prova s’ha desenvolupat sobre un circuit tancat al Parc Forestal de Can Cases i ha reunit 125 atletes, xifra quasi idèntica a la de l’edició passada. La Creu Roja ha recollit aliments bàsics per a persones necessitades, tant al seu local del carrer Revall com a la línia de sortida i d’arribada de la cita.

García, oriünda d’Oviedo i afincada al Pont de Vilomara i Rocafort (Bages) s’ha imposat en categoria femenina amb 57.435 metres recorreguts en 6 hores i ha completat 22 voltes. Per darrera seu s’han situat Mayte Martín (CMR Kike Moret) amb 20 voltes; Conxa Coca (CM Sígueme) amb 19; Mari Àngels Peña (Vacarissescorre) amb 18 i Ana Sánchez (Masquefa Trail) amb 17. La guanyadora, que només s’ha perdut una edició de la cursa, reconeixia que “sóc una corredora més de resistència que no pas de rapidesa, i per això se’m donen millor les curses de 12 o 24 hores”. Pel que fa al recorregut, destacava que “m’ha agradat, perquè tenia pujades i baixades i era molt distret”.

Aránzazu García, guanyadora en categoria femenina

En categoria masculina, Enric Altaió (Club Finisher) ha estat el que ha fet més metres en les 6 hores, amb 73.644 metres i 28 voltes completades. Era la primera vegada que venia a Martorell per aquesta finalitat: “acostumo a fer més muntanya i circuits de pedra, ja que estic ficat en el món de l’Ultra trail. He vingut perquè em va bé per guanyar fons, ja que m’estic entrenant per participar en l’Ultra Trail Mont Blanc del proper 31 d’agost”.

Enric Altaió, guanyador en categoria masculina

Segon ha quedat José Manuel Fernández (Natura Running) amb 27 voltes; Rubén Miralles (Punktrail Vilomara) amb 26; Jordi Canivell (Koalasteam) amb 25 i Jaroslav Najman (Raidaventura.org) amb 24. Els 5 primers classificats en cada categoria han rebut un trofeu commemoratiu de mans de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.

Consulta aquí tots els resultats de la 5a Cursa de Resistència Cargill

Es repeteix la xifra de participants 

La Cursa s’ha desenvolupat amb normalitat en un circuit tancat de 2.585 metres de longitud. Des de l’organització, el treballador de Cargill Carles Salvador explicava que “ha anat prou bé, ja que hem tingut 125 participants de totes les edats que han fet la prova corrents o caminant, una xifra molt similar a l’any anterior”. Referent al recorregut, Salvador ha explicat que “tot i que a Martorell disposem d’altres espais per a fer una cursa més plana i que aquesta incloïa algunes pujades i baixades, Can Cases permet sectors d’ombra que els corredors agraeixen a les hores centrals del dia”.

Carles Salvador, coordinador de la prova

La Creu Roja del Baix Llobregat Nord ha recollit aliments de primera necessitat per a les famílies necessitades del Baix Llobregat Nord que atén habitualment. Salvador destacava que “preveiem que aquest any s’aconsegueixin entre 400 i 500 quilos, com en edicions anteriors”. A mitjans de la propera setmana, la Creu Roja anunciarà la xifra total recaptada.