Arnau Miret es penja la medalla de bronze cadet al Campionat de Catalunya en salt d’alçada

347
Arnau Miret (Fotografia MAC)
Arnau Miret (Fotografia MAC)

El martorellenc Arnau Miret va aconseguir, ahir diumenge, la medalla de bronze en salt d’alçada al 24è Campionat de Catalunya Cadet de pista coberta a Sabadell. L’atleta del Martorell Atlètic Club (MAC) va pujar al podi amb un salt d’1’71 metres, després d’una temporada complicada a causa de les lesions. La propera cita de Miret serà el Campionat d’Espanya, el proper cap de setmana.

El jove atleta va superar les diferents alçades de salts al primer intent des del 1,60 metres i fins els 1,71, molt a prop de la seva marca personal, que és d’1,76. El seu entrenador, Marcos Carrera, destaca que “va fer un concurs excepcional, una competició molt madura. Mentalment ho va fer genial, ja que no va notar cap tipus de pressió. No es va mostrar atemorit ni va tenir dubtes”.

Carrera ressalta que en moments clau de la prova, com ara el salt de 1,68 metres, “on la cosa ja es complica i es defineixen les medalles, va seguir exhibint una millor tècnica amb el franqueig del llistó. A més, com que saltava primer, arrossegava la resta de participants a saltar a la mateixa alçada”. El salt vàlid d’1,71 el va col·locar tercer: “vam intentar el metre 74. Tot i fer un molt bon primer intent, se’ns va escapar per molt poc”.

Marcos Carrera, entrenador d'Arnau Miret

L’entrenador posa en valor la medalla tenint en compte que “al desembre, l’Arnau va patir un esquinç de turmell”, que va provocar “un endarreriment en entrenaments i pèrdua del nivell tècnic”. Malgrat això, no li ha impedit “arribar força bé i amb molta motivació al campionat”, i conclou que “estem molt satisfets perquè vam competir de tu a tu amb els millors de Catalunya i una medalla no es guanya cada dia. Malgrat tots els problemes de lesions i aturades, ens hem sobreposat”.

Marcos Carrera, entrenador d'Arnau Miret

El proper cap de setmana, Miret participarà en el 32è Campionat d’Espanya Sots 16, que també se celebrarà a la Pista Coberta de Catalunya d’Atletisme de Sabadell. La prova de salt d’alçada tindrà lloc dissabte a les 18.10h. Les finals arriben el diumenge a les 09.45h.

Alicia Garcia, desena de Catalunya en llançament de pes

Una altra atleta del MAC, Alicia Garcia, va participar dissabte al Campionat de Catalunya Sots14 de pista coberta. Després de classificar-se el passat 23 de febrer per a la final, va competir amb les millors atletes de llançament de pes de Catalunya. Un bon segon llançament de 9,18 metres li va valer la marca per finalitzar desena de Catalunya.