Arqué: “Volem augmentar el marc competencial dels ajuntaments i ser un revulsiu”

412

Moviment d’Esquerres Més per Martorell ha presentat aquest dijous a l’Enrajolada la seva llista electoral, liderada per Adrià Arqué, qui ha estat acompanyat de la diputada Marina Geli. La candidatura vol ser un revulsiu tranquil per construir una gran esquerra nacional catalana on els ajuntaments augmentin el seu marc competencial i siguin garantia d’un país sòlid, lliure, democràtic i integrador.

La formació política es presenta com una nova esquerra capaç de fer dels ajuntaments un instrument polític de primer ordre, eliminant estructures intermitges, per construir Catalunya des dels ajuntaments. “Els consistoris han de ser la garantia d’un país sòlid, més lliure, més democràtic i més integrador”, ha dit el candidat, Adrià Arqué, qui ha titllat d’autoritari i poc democràtic l’actual govern local.

Moviment d’Esquerres aposta per un canvi polític responsable i amb voluntat de renovació, on cada acció repercuteixi en la població. “Regenerar la vida política a Martorell, sense amagar res, sense favoritismes, demostrant valors cívics, amb un govern col·laborador, amb ganes, que es preocupi per la població en risc de pobresa i per la fractura social”, ha explicat.

Ajuntaments promotors d’ocupació
“Amb un 25 per cent d’atur a Catalunya, un 46 per cent dels treballadors cobrant per sota dels 1.000 euros i 242.000 catalans migrats, la vella política no ha funcionat i n’hem de buscar una de nova, sobretot en el món municipalista. Generar ocupació des del govern, fent polítiques transversals per crear plans d’ocupació que aconseguixin espais públics de qualitat, ciutats tranquil·les, millor comunicades, actuant i lluitant contra el canvi climàtic”, ha afirmat Arqué, qui ha afegit que “s’ha de vetllar per l’educació de qualitat a tots els nivells, fent èmfasi en els valors cívics que faran ciutadans responsables capaços de decidir en el futur i implantar la cultura del rendiment de comptes pressupostaris participatius en determinats àmbits, fomentant l’austeritat municipal”.

A l’acte hi ha assistit la diputada i militant de Moviment d’Esquerres, Marina Geli, qui ha reconegut que no es poden repetir els errors del passat i ha definit la formació com “un moviment humil que torna a començar amb la mirada posada en què tot el que fem en política afecta a les persones”. Tenen clar que volen ser el referent sobiranista dels socialistes i per això fan de la justícia social la seva altra bandera. “La igualtat, la ciutadania i la solidaritat són els nostres pilars d’acció, així com una distribució de poder nova i una organització política i territorial diferent, que ens retorni a la cèl·lula local”, ha dit Geli.

Llista electoral
La llista de Moviment d’Esquerres Més per Martorell està encapçalada per Adrià Arqué (1), seguit de Montserrat Parera (2), Alberto Pleguezuelos (3), Raquel Lopez (4), Antonia Civil (5), Raul Mellado (6), Albert Parera (7), Raquel Beltran (8), Judit Boltà (9), Adrià Arqué Cardona (10), Ana Maria Tamayo (11), Albert Serrats (12), Jordi Anton (13), Concepcion Navarro (14), Cristina Ginel (15), Felix Perez (16), Pablo Fernandez (17), Josepa Archs (18), María del Carmen Obispo (19), Gerardo Fernandez (20) i Enriqueta Bayo (21).