Arrenca un nou Taller de la Memòria tots els dimecres amb èxit de participants

369

L’Associació de Malalts d’Alzheimer de Martorell va encetar aquest dimecres una nova etapa del Taller de la Memòria a l’Esplai d’Avis de Buenos Aires. Les sessions, de dues hores de durada, volen endarrerir la pèrdua dels processos cognitius que es produeixen amb l’edat a través d’exercicis diversos en grup. El taller es farà tots els dimecres fins el proper mes de juny.

El Taller de la Memòria és un espai dirigit a persones grans que, a través de la realització de diversos exercicis de memòria, vol endarrerir la pèrdua dels processos cognitius propis de l’edat i, alhora, passar-s’ho bé en una activitat col·lectiva. La psicòloga Mònica López dirigirà, cada dimecres a la tarda de 16.00 a 18.00h, les sessions, i explica que “s’orienta a persones grans, sigui quin sigui el seu grau de pèrdua de capacitats cognitives. Els farem fer exercicis d’orientació, de memòria, d’atenció i diversos jocs, perquè sigui més lúdic i perquè es coneguin millor entre ells”.

La primera sessió va comptar amb una vintena de participants. El president de la recentment creada Associació de Malalts d’Alzheimer de Martorell, Jordi Lucas, deia que “no ens esperàvem aquesta bona resposta. El curs l’enfoquem per a unes 10 o 12 persones, però si en venen més, podríem plantejar-nos fer dos grups”.

Propera activitat de la nova associació
La següent activitat prevista per l’entitat és la instal·lació, el proper dissabte 26 de setembre, de taules informatives i d’acapte durant el matí, de 10.00 a 13.00h. S’instal·laran a la confluència del carrer de l’aigua amb el carrer de Francesc Santacana –La Vila-, a la plaça Rosa dels Vents i a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell –barri de Buenos Aires-, al Mercat Municipal –Les Bòbiles- i a la plaça de Frederic Duran, al barri de Torrent de Llops.