Arrenquen la 6a Mostra del Transport i el Martotren a Ca n’Oliveres

522

Ca n’Oliveres acull, durant tot el cap de setmana, la 6a Mostra del Transport i el Martotren, la Fira de Maquetisme Ferroviari. Aquest migdia se n’ha fet la inauguració, a càrrec de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, acompanyat dels regidors de l’equip de govern.

Un dels atractius principals de l’acte ha estat la presentació del SEAT Tarraco per part del concessionari Martorell Motor. Tal com apunta el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat, “és la primera vegada que es presenta un cotxe a Martorell”. Amat ha destacat “el punt de modernitat” dels vehicles de la Fira del Motor, ja que “intenten ser més respectuosos amb el medi ambient”.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica

Pel que fa al Martotren, la fira que organitzen els Amics del Ferrocarril de Martorell, la novetat és que ha esdevingut una cita anual, mentre que fins ara es feia cada dos anys. Segons Amat, s’ha anat consolidant i, per això, “cada vegada hi ha més estands i es va fent més gran i amb més ressò”. Una prova d’aquesta consolidació és que, enguany, hi participa una associació de Perpinyà.

El regidor de Promoció Econòmica reconeix que el Martotren té “una competència molt propera”: la fira Lleida Expotren. “Volem arribar al seu nivell, perquè a Martorell el tren té una significació històrica molt important”, assegura Amat.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica

Aquesta edició del Martotren compta amb 2.300 metres quadrats, una cinquantena d’estands i noves maquetes modulars, a més d’un gran ventall de material nou i de segona mà relacionat amb el món del tren. Com a valor afegit, un dels expositors de la fira, Märklin, ha organitzat una gimcana al Mercat Municipal per entrar en un sorteig. Demà a les 12.00h, els responsables de l’estand de Märklin repartiran un total d’11 premis.

L’horari per visitar el Martotren i la Fira del Motor aquest dissabte és de 10.00 a 21.00h. Demà, diumenge, el Martotren estarà obert de 10.00 a 14.00h i la Fira del Motor, de 10.00 a 21.00h.

30a Campanya ‘Una casa, una flor’

Com cada any, els treballadors del Centre Ocupacional Can Serra han organitzat la campanya de sensibilització ‘Una casa, una flor’. Durant aquest cap de setmana, tothom qui vulgui pot passar per Ca n’Oliveres a recollir una planta, produïda als vivers municipals de Can Serra. El regidor Lluís Amat encoratja els veïns i veïnes de Martorell a recollir la seva flor “amb ànima social”.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica

Els Pressupostos Participatius, presents a la Fira

La Fira de Primavera és un bon moment per votar als Pressupostos Participatius 2019. Avui, Ca n’Oliveres compta amb un estand dedicat a aquesta campanya, en què els martorellencs poden escollir entre 3 i 5 propostes de les 27 disponibles. Demà, aquest estand es traslladarà a El Círcol, on es podrà votar durant tot el matí. A més, tal com explica la regidora de Participació, Míriam Riera, els estands inclouen un fotomaton. “La gent es podrà fer fotos i emportar-se-les de record, amb un codi QR per poder-les descarregar”, diu Riera.

Míriam Riera, regidora de Participació