‘Art-Kàdia’ mostra les creacions dels alumnes de Batxillerat Artístic del Pompeu Fabra

541

Aquest divendres s’ha inaugurat al Centre Cultural l’exposició Art-Kàdia. Un pont cap al somni, que mostra les obres creades durant aquest curs pels alumnes de Batxillerat Artístic de l’Institut Pompeu Fabra de Martorell. Es podrà visitar fins al 31 de maig. “Es tracta de veure l’evolució que han seguit els alumnes des del primer dia fins ara”, ha explicat el cap de departament de Visual i Plàstica de l’institut martorellenc, Carles Borràs.

Segons Borràs, l’únic criteri de selecció ha estat que hi fossin representats tots els alumnes, “no els millors o els pitjors, sinó tots, perquè se’n pogués apreciar l’evolució”. Art-Kàdia és doncs una selecció àmplia de tots els exercicis fets en cadascuna de les matèries durant tot el curs, pels alumnes de primer i segon de Batxillerat, que tenen entre 16 i 18 anys.

Els joves han creat el que més els motivava segons la disciplina treballada. “A Dibuix Artístic, treballen paisatges, la figura humana i bodegons; a Tècniques Grafico-plàstiques, tracten natures mortes o vegetació, i a Cultura Audiovisual, fan un vídeo reportatge segons el tema de l’any, per posar tres exemples”, ha explicat Borràs.

“El títol i el subtítol d’aquest any, Art-Kàdia, Un pont cap al somni, són un joc de paraules per introduir la paraula art, relacionant-la amb el significat de la paraula Arcàdia, que a partir del Renaixement i el Romanticisme es va associar a una mena de paradís”, ha dit el professor. A l’acte hi ha assistit la regidora de Cultura i Joventut de l’Ajuntament, Cristina Dalmau.

L’exposició és gratuïta i es podrà visitar al Centre Cultural fins al 31 de maig.