Artistes urbans de renom participen en la segona edició de ‘IntARTvenció’

1119

Museus de Martorell presenta la segona edició del cicle ‘IntARTvenció’, que transforma equipaments, carrers i espais públics en obres d’art a través de l’impuls de l’street art. Enguany, Martorell comptarà, entre d’altres, amb la presència d’Okuda San Miguel, un dels grafiters més reconeguts internacionalment, que realitzarà un gran mural a la façana del Centre Cultural.

‘IntARTvenció’ és un projecte que busca apropar l’art al carrer i donar un major protagonisme a les arts plàstiques urbanes. El cicle, que se celebrarà entre el 22 i el 25 de novembre, compta amb la participació d’artistes urbans i la col·laboració de les associacions Amics de l’Art, Artistes Plàstics de Martorell, i els departaments d’estudis artístics de l’Institut Pompeu Fabra i el Col·legi La Mercè.

L’acció central la protagonitzarà l’artista Okuda San Miguel, qui crearà un gran mural a la façana del Centre Cultural. L’obra de l’artista càntabre es caracteritza pel multicolor i les formes geomètriques fusionades amb cossos sense identitat, figures animals i altres símbols que animen a la reflexió entorn a qüestions com l’univers, l’infinit, el sentit de la vida o la falsa llibertat del capitalisme. El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, apunta que s’ha apostat per aquest autor degut a la concordança entre la seva obra i l’entorn del Centre Cultural. “És un dels artistes d’street art més reconeguts arreu del món i la seva obra casa a la perfecció amb el sostre colorit de l’edifici i altres espais del voltant com la Biblioteca Municipal”.

Sergi Corral, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni

L’Índia, els Estats Units, Japó, Brasil o Mèxic són només alguns dels països on l’artista nascut a Santander ha exposat les seves creacions. Una obra de renom internacional de gran prestigi que començarà a agafar forma a la façana del Centre Cultural a partir de dimecres, dia en què l’artista iniciarà la seva creació. “Comptar amb una obra com la de l’Okuda San Miguel al municipi posiciona Martorell en el mapa d’art al carrer i li dona valor” comenta Corral.

Sergi Corral, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni

El mural que dibuixarà és encara una incògnita, ja que l’artista defineix el fet de no planificar la pintura prèviament com el seu modus operandi. A més, aquesta acció a Martorell serà una de les tres obres que l’artista realitzarà a l’estat espanyol en aquest 2017.

Okuda San Miguel, artista urbà

Dins de ‘IntARTvenció’, els artistes convidats Eduardo Hermida, Gonzálo Alonso i Alejandro Fernández, i els artistes martorellencs Mho Dueñas i Paco Arasa, realitzaran diferents accions al Pavelló Esportiu Municipal. L’il·lustrador local Quim Aranda hi actuarà a la plaça de la Mare Sant Ramon.

També hi tindran cabuda altres activitats al voltant del món artístic i plàstic, com la presentació del llibre La Mariona i els monstres el dijous, 23 de novembre, a les 19.00h a la Biblioteca Martorell o la inauguració de l’exposició Neus Sala. El museu íntim al Muxart Espai d’Art, el proper divendres, 24 de novembre, a les 19.00h.

El dissabte, 25 de novembre, serà el dia central amb activitats per a tota la família a l’entorn del Centre Cultural. A partir de les 11.00h, hi haurà una exhibició de bancs urbans intervinguts per l’associació Artistes Plàstics de Martorell i l’Sprayday, una acció de grafits de persianes a càrrec de Ray27 i Fran. Durant tot el matí se celebrarà un taller d’intervenció artística amb guixos al terra de la plaça de les Cultures, adreçat al públic familiar, que portarà per nom ‘IntARTKids’. També és prevista una exposició de BCN Writers al passeig de Catalunya.

El cicle tancarà amb la projecció del documental Las calles hablan, seguida d’una taula rodona sobre street art amb la participació d’Oscar Sanz, mànager d’Okuda San Miguel i director d’Ink and Movement, Graciela García i Marta Miró, comissàries de l’exposició Neus Sala. El museu íntim i dels artistes participants en el programa de l’any passat.

'IntARTvenció'