Arts escèniques, foc i somriures per dir adéu a la gran festa d’estiu a Martorell

1362
La Industrial Teatrera. Festa Major 2019 (Fotografia: Grisphoto)
La Industrial Teatrera. Festa Major 2019 (Fotografia: Grisphoto)

La Festa Major de Martorell ha tocat a la seva fi aquest divendres amb una jornada en la que han predominat les arts escèniques. Les visites teatralitzades al Museu Vicenç Ros han estat molt concorregudes i aquest fet s’ha repetit a la tarda amb les actuacions de La Belluga i La Industrial Teatrera. El foc de l’imprescindible Correfoc i l’espectacle de la Festa Petarda han sigut els ingredients principals en fer-se fosc.

Un centenar de persones s’ha apuntat als 3 passis de les visites teatralitzades al Museu Vicenç Ros. Aquesta xifra, sumada a les 80 del passat dijous a l’Enrajolada, han fet rebassar el número de visitants previst per Museus de Martorell i, fins i tot, crear una llista d’espera.

La successió d’escenes sobre la història de l’espai de l’actual Museu ha agradat molt i ha estat objecte de recomanació. La Victòria Benaiges i la Rosa Puig han destacat que “som de Martorell i mai havíem estat aquí. Hem quedat molt sorpreses amb tot el material que hi ha, sobretot rajoles i quadres, i ens hem quedat amb ganes de saber-ne més. Ja hem demanat a Museus de Martorell com es pot fer una visita guiada per saber moltes més coses, ja que en una hora se’ns ha fet curt”.

Victòria Benaiges i Rosa Puig

La Míriam Tella ha vingut en família i ha reconegut sentir-se “sorpresa. Ha estat una visita increïble per descobrir la història que té aquest museu tan camuflat. No en teníem ni idea. Sovint visitem països molt llunyans i tenim coses molt maques al nostre poble. No sabem el que tenim a casa!”. Les gàrgoles, la tenebrositat del soterrani del Museu i les interpretacions han agradat la família i els han transportat al Martorell del 1700.

Míriam Tella

Tarda de teatre i espectacles al carrer

Al marge del Torneig de Petanca de Festa Major del Club Petanca Martorell, els escenaris del carrer de Josep Vilar i de l’aparcament de la Creu Roja han centrat les activitats de tarda i nit, amb unes 200 persones participant en cadascun d’ells. Primer, amb l’alegria de la companyia La Belluga seguida per petits i grans. Després, amb l’exhibició de balls del Perú, Bolívia i Xile a càrrec d’entitats com ara Revelación Karumanta, Asociación Chilena Pulchén, Renacer Boliviano, Salay Wiñay Inti Bloque Martorell i Baila Descalza. Finalment, amb La Industrial Teatrera, que ha presentat Nàufrags, un espectacle de clown de dos personatges que viuen a la deriva.

Foc i molta diversió

El Correfoc dels Diables de Martorell s’ha desplaçat enguany als barris de Les Bòbiles, el Pla i Torrent de Llops. L’exhibició amb el foc s’ha acompanyat del ritme de la Martukada. Un cop acabat el recorregut, ha engegat la Festa Superpetarda de Josep Maria Portavella, qui visitava Martorell per tercer cop en quatre anys, i que ha ofert un repertori musical molt variat, acompanyat de bon humor. Amb més d’un miler d’espectadors seguint el director de The Chanclettes s’ha tancat la gran festa de l’estiu a Martorell.